ORDU BÜYÜKŞEHİR
BELEDİYE BAŞKANI DR. MEHMET HİLMİ GÜLER’İN BİZZAT TAKİP ETTİĞİ VE TARIMDA
KALKINMA HAMLELERİ ARASINDA YER ALAN PROJE İLE ÇİĞ SÜTÜN KALİTESİ ARTIRILARAK
MARKA DEĞERİ OLUŞTURULMASI HEDEFLENİYOR
Ordu Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki hayvancılık sektörünün
en önemli girdilerinden biri olan çiğ süt üretimini teşvik etmek için paydaşı
olduğu “Ordu İli Çiğ Süt Toplama Altyapısının İyileştirilmesi Projesi”n de
önemli mesafeler aldı. Başkan Dr. Hilmi Güler’in bizzat takip ettiği ve tarımda
kalkınma hamleleri arasında yer alan proje ile çiğ sütün kalitesi artırılarak
marka değeri oluşturulması hedefleniyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP)
Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle
yürütülen “Ordu İli Çiğ Süt Toplama Altyapısının İyileştirilmesi Projesi” kapsamında
gerçekleştirilen toplantıda bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olgun, “Ordu
Büyükşehir Belediyesi ve DOKAP iş birliği ile hayata geçirdiğimiz bu proje
ilçelerimizde hayvancılık sektörünün canlanmasına önemli katkılar sunacak”
ifadelerini kullandı.
“PROJE HAYVANCILIK SEKTÖRÜNE HAYAT VERECEK”
Tarım Danışmanı Yılmaz Gündoğdu ve ilgili birim müdürlerinin
katıldığı toplantıda açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olgun,
projenin hayvancılık sektörünün gelişmesine önemli katkı sunacağını ifade
ederek, “Proje maliyeti 1 milyon 980 bin TL’dir. Bu projenin toplam bedelinin %75’i
DOKAP tarafından %25’i ise Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmaktadır.
Proje tamamlandığında hayvancılık sektörüne çok önemli katkı verecek. Ordu
Büyükşehir Belediyesi ve DOKAP iş birliği ile hayata geçirdiğimiz bu proje
ilçelerimizde hayvancılık sektörünün canlanmasına önemli katkılar sunacak”
dedi.
BAŞKAN DR. HİLMİ GÜLER BU PROJEYİ ÇOK ÖNEMSİYOR
Projenin Ordu için önemine vurgu yapan Başkan Hilmi Güler’in
Tarım Danışmanı Yılmaz Gündoğdu ise “Sayın başkanımız bu projeye çok önem
veriyor. Projemiz ile birlikte hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Aybastı,
Korgan, Kumru ve Kabataş ilçelerimizde sektörün gelişmesi sağlanırken çiğ sütün
kalitesi artırılarak marka değeri oluşturulması için üretim teşvik edilecek.
Üreticiler soğutulmuş çiğ süt desteklemelerinden en üst düzeyde faydalanacak ve
işletmeler daha kaliteli çiğ süte ulaşabilecekler. Süt toplama kapasitesi
arttırıldığında kırsal kesimde yaşayan halkın ekonomik gelir ve refah düzeyi de
artacak” diye konuştu.