OBB TV
HİLMİ GÜLER ULUBEY MEYDANINDAN SORDU: BU PARALAR NEREDE? - 26 Mart 2024 Salı ORDU
HİLMİ GÜLER ULUBEY MEYDANINDAN SORDU: BU PARALAR NEREDE?

 HİLMİ GÜLER ULUBEY MEYDANINDAN SORDU: BU PARALAR NEREDE?  

“KİMSE HESAP VERMEDEN BİR YERE GİDEMEZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Çaybaşı ilçesinin ardından seçim çalışmalarını Ulubey ilçesinde sürdürdü. 

Meşaleler eşliğinde ilçe girişinde coşkuyla karşılanan Güler’in ziyareti yoğun katılımlı mitinge dönüştü. 31 Mart yerel seçimlerinde Ulubey seçmeninden sandıkları patlatma sözü alan Başkan Güler, İP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz’a da gönderme yaptı. 

Başkan Güler, sahte yangın raporuyla yıkılan Belde Otel’in, 750 km olarak belirlenmesine rağmen eksik yapılan asfalt ihalesinin, satılan arsa, arazi, park ve bahçelerin paralarının nerede olduğunun bilinmediğini belirterek, bunun hesabının sorulacağını belirtti. 


Başkan Güler, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir partinin adayı geçenlerde çıkmış bizim yaptıklarımızın detayını sizlere anlatıyor. Bu aslında bizim bir çivi dahi çaksak bunu milletimiz ile paylaştığımızın ve daha doğrusu hesap verebildiğimizin kanıtıdır. Şimdi ben soruyorum. 752 km asfalt yoldan bahsediyor. Ancak bizim yaptığımız hesaplamalarda bu 450 km görünüyor. Hatta V kanalı dahi yok.  Aradaki bu paralar nereye gitti? Şeffaf belediyecilik ve hesap verilebilir bir belediyecilik adına ben bunları buradan Ulubey meydanından soruyorum. Bu paralar nerede? Diğer tarafta Belde Otel diye bir otel vardı. Burası yandı diye, yıkıldığını sahte belgelerle göstererek yerle bir ettiler. Bu otelin parası nerede? Bu sadece Altınordu’nun değil bu para Ulubeylilerinde parasıdır. Bu para nerede? Bu hesabı istiyoruz. Bu hesabı da teker teker, tane tane istiyoruz”


“4.5 KAT FAZLA ARSA SATMIŞLAR PARA ORTADA YOK”

Geçen dönem çok miktarda arsa ve arazi satıldığı halde ortada para olmadığını dile getiren Başkan Güler, şöyle devam etti: 

“Bunun haricinde arsalar konusuna gelelim. O dönemin malum şahsı Belediyenin arsalarının 4,5 katını sattı. Bu arsa satışından elde edilen paralar ne oldu? O arsa sattığı dönemin tam tersine biz göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar belediyeye 4 kat arsa kazandırdık. Satılan bu arazilerin parası nerede? Ben 50 yıldır bu işin içerisindeyim kimseye cevap vermedim. Ama bunların yaptıkları artık son oldu. Bu soruların cevaplarını teker teker, tane tane istiyorum. Bizim bu sorularımıza sadece cevap vermeyecek. Bunların hesabını da verecek.”


“KİMSEYE PAPUÇ BIRAKMAYIZ”

Yapılan söylemler ve açıklamalarla kurumun alçaltılmaya çalışıldığının altını çizen Başkan Güler, “Kimse bizi sınamasın. Kimse kurumu küçültmesin. Yapılanlar var. Yapılanlara hesap verecekler. Kimseye pabuç bırakmayız” dedi.


Başkan Güler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Öyle saçma şeyler duyuyorum ki? Bir kurumun bu kadar alçaltılmaya çalışılmasına üzülüyorum. Tehditler, korkutmalar. Bunlar böyle olacak şeyler değil. Biz kimseye pabuç bırakmayız. O da ayrı bir şey. Herkes haddini bilecek. Hesap verecek. Ona göre hareket edeceğiz. Geçmiş dönemde Büyükşehir Belediyesinde garip garip işler olmuş. Bunların hesaplarını verecekler. İnanın biz saymakla bitiremiyoruz. Tüm bu olumsuz tabloya rağmen aradan geçen 5 yıllık sürede önemli çalışmalara imza attık. Şunu açık ve net söylemek istiyorum. Benim makamla, mevkii ile ilgili bir beklentim yok. Bizim davamız pazara kadar değil. Bizim davamız mezara kadardır. Beni asla başkaları ile karıştırmayın. Benim para ile pulla hiç işimiz olamadı. Olmaz da. Onun için bizim davamız ulu bir davadır.”


“ULUBEY’İN GELECEĞİNİ KARARTACAK HİÇBİR GİRİŞİME MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Başkan Güler, Ulubey’de maden sahalarına izin verilmeyeceğinin de altını çizerek şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle şunu açık olarak söylemek istiyorum. Ulubey Belediye Başkanımız İsa Türkcan, sizlere ne söylüyor ise sizlere ne vaat veriyorsa altına imzamı atıyorum. Ulubey yeni dönemde doğalgaz konforunu yaşayacak ilçelerimizden bir tanesi olacak. Ayrıca Ulubey ilçemizde başladığımız cephe iyileştirme çalışmalarını ara vermeden daha da yaygınlaştırarak yapmaya yeni dönemde de devam edeceğiz. Daha önce Fatsa’da bulunan altın maden arama sahasına nasıl izin vermediysek, Ulubey Çağlayan ve Sayaca Mahallelerimizde yapılması planlanan maden sahasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Biz görevde olduğumuz sürece asla Ulubey’in geleceğini karartacak hiçbir yanlışa geçit vermeyeceğiz. Daha önce Ulubey ilçemizde yer alan Adliye binasını tekrar Ulubey ilçemize kazandıracağız. Bu yanlışı da en kısa sürede düzeltmiş olacağız.”

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz