OBB TV
ZABITA, DOĞA VE ÇEVRE İÇİN GÖREV BAŞINDA - 3 Mart 2020 Salı ORDU
ZABITA, DOĞA VE ÇEVRE İÇİN GÖREV BAŞINDA

 ZABITA, DOĞA VE ÇEVRE İÇİN GÖREV BAŞINDA 

BÜYÜKŞEHİR, TERKEDİLMİŞ HURDA ARAÇLAR İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı kullanım ömrünü tamamlayan, çürümeye terk edilen ve hurdaya çıkan araçları oluşturduğu çirkin görüntü ve çevreye verdiği zararlardan dolayı toplamaya başladı.

Zabıta ekipleri Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu içinde olan yerlerde sahipleri tarafından terk edilen araçları tespit ederek, bulundukları yerlerden kaldırılmaları yönünde uyarılarda bulunuyor. Sahipleri bulunamayan ve kaldırılmayan araçlara, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca yaptırım uygulandıktan sonra çekicilerle otoparklara kaldırıyor.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, “Ekiplerimiz, sahipleri tarafından çürümeye bırakılan içinde her türlü haşere gibi zararlının barındığı, doğaya ve çevreye zarar verebilecek olan hurda araçlar için çalışma başlattı. 19 ilçemizi kapsayacak çalışmalarımızda temel amaç temiz çevre bilincini oluşturmak. Bunun için çalışmalarımıza ara vermeden diğer ilçelerimizi de kapsayacak şekilde devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz çevrelerinde bulunan bu tarz hurda ve terk edilmiş araçlar konusunda bizlerle iletişime geçmeleridir” şeklinde konuştu.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz