OBB TV
BAŞKAN GÜLER, KAMU BAŞDENETÇİSİ MALKOÇU AĞIRLADI - 10 Temmuz 2019 Çarşamba ORDU
BAŞKAN GÜLER, KAMU BAŞDENETÇİSİ MALKOÇU AĞIRLADI

 BAŞKAN GÜLER, KAMU BAŞDENETÇİSİ MALKOÇU AĞIRLADI 

MEHMET HİLMİ GÜLER: “ÇALIŞMALARIN KUVVEDEN FİİLE ÇIKMASINI BİRLİKTE GÖRECEĞİZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’u ağırladı.

Şeref Malkoç’u Ordu’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Güler, “Bizim için Şeref Malkoç, hem Türk politikasının hem de demokrasinin rol modeli. İnşallah ilimizde yapılacak çalışmaların kuvveden fiile çıkmasını birlikte görmüş olacağız” dedi.

İllerdeki sorunları yerinde görmek, vatandaşları ve idarecileri dinlemek için ekibiyle Ordu’ya gelen Malkoç, yaptığı çalışmalar ile Türkiye’ye damga vurmuş olan Hilmi Güler’in Ordu için büyük şans olduğunu belirtti.


BAŞKAN GÜLER: “ŞEREF MALKOÇ’UN FİKİRLERİNDEN VE GÖRÜŞLERİNDEN YARARLANACAĞIZ”

Kamu başdenetçisi Şeref Malkoç’un derin tecrübelerinden ve birikimlerinden yararlanacağını da ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bizim için Şeref Malkoç, hem Türk politikasının hem de demokrasinin rol modeli. Çok güzel bir grup ile belediyemizi ziyaret ettiler. Bunun gururu içerisindeyiz. Ordu’muzda bu ekibi ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Kamu denetçiliği Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve başkanlık sisteminin en önemli uygulamalarındadır. Bu uygulamanın burada aynı zamanda sahasını göreceğiz. Burada kaldığınız süre içeresinde Ordu’muzun güzelliğini ve yapılan çalışmaları göstereceğiz. Aynı zamanda kendilerinin derin tecrübelerinden ve birikimlerinden yararlanacağız. Amacımız kamu denetçiliği açısından da fikirlerinden ve görüşlerinden faydalanmak. Aynı zamanda bu şekilde kendimizi denetlenmiş hissedeceğiz. Hakikaten ihtiyaç duyduğumuz bir saha ve büyükte bir açık vardı. Partinin kuruluşunda da önerdiğimiz çalışmaydı. İnşallah çalışmaların kuvveden fiile çıkmasını birlikte görmüş olacağız” diye konuştu.


BAŞDENETÇİ MALKOÇ: “ORDULULAR DÜNYA ÇAPINDA DONANIMI OLAN BİRİNİ BAŞKAN SEÇTİ”

Kamu denetçiliği kurumunun idaredeki hizmet kalitesini artırma noktasında önemli bir misyonu olduğunu kaydeden Başdenetçi Malkoç, “Hilmi Güler Türkiye’de birçok hizmetlerde ve devletin her kademesinde bulunmuş, enerji bakanlığı gibi çok kritik bir görevde olup hem Türkiye hem de bölgeye hizmet etmiş, eserleriyle damga vurmuş örnek bir bakanımızdı. Bu hizmetlerle şimdi Ordu’yu taçlandırıyor. Ordu bu yönüyle çok şanslı. Ordu böyle tecrübesi, dünya çapında birikimi olan birini büyükşehir belediye başkanı olarak seçti. Bizde bunun memnuniyetini yaşıyoruz. Bizler daha çok vatandaşın şikâyeti üzerine yaptığımız incelemelerin sonunda elde edilen raporları ilgili kurumlara iletiyoruz. Bu anlamda kamu denetçiliği kurumu çok önemli bir görev üstleniyor. Çalışma arkadaşlarımızla bugün Ordu’dayız. Ordu’dan bize gelen şikâyetler Türkiye’de genel şikâyetlerin altında. Kuruluşundan itibaren Ordu’dan kurumumuza 450 şikâyet gelmiş. Belli ki buradaki vatandaşlar genel işleyişten memnunlar. Çözülmesi gereken alanları da dinleyeceğiz” diye konuştu.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz