OBB TV
İL BAŞKANI TOMAKİN; TMO PİYASA ARZINA GÖRE FINDIK SATACAK - 19 Şubat 2020 Çarşamba ORDU
İL BAŞKANI TOMAKİN; TMO PİYASA ARZINA GÖRE FINDIK SATACAK

 İL BAŞKANI TOMAKİN; TMO PİYASA ARZINA GÖRE FINDIK SATACAK 

DEVLET MİLLETİNİN YANINDAYSA HEM ÜRETİCİ KAZANIYOR, HEMDE DEVLET KAZANIYOR

AK PARTİ Ordu İl Başkanı Halit Tomakin yaptığı açıklamada, TMO’nun önümüzdeki günlerde Ünye depolarında bulunan 4500 ton fındığı, 20,50 TL artı randıman fiyatı ile piyasaya arz edeceğini, ilerleyen zamanda da TMO’nun piyasa arzına göre fındık satacağını belirtti.


YILLARCA FINDIĞIMIZI DEPOLARDA ÇÜRÜTÜP YAĞLIĞA AYIRANLARIN HİÇ KONUŞMAYA HAKKI YOK

Başkan Tomakin, TMO’nun satış fiyatları piyasanın altında olmadığını belirterek yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu ifade etti. Başkan Tomakin, artı randıman da eklenince, TMO’nun piyasa fiyatının üzerinde fındığı satacağını söyledi. Kamuoyunda TMO fındık satmamalıymış, yada falan fiyattan satmalıymış gibi ifadeler kullananlara seslenmek istiyorum; hangi dönemde fındık böyle değerinde satıldı, hangi dönemde çiftçilerimizin yüzü bu kadar güldü. Yıllarca fındığımızı alıp sonra depolarda çürüterek, Soya Yağ Sanayi'ne yağlığa veren zihniyetin artıklarının hiç konuşmaya hakkı yok dedi.


ASIL GÖREVİ FINDIĞA YENİ PAZARLAR BULMAK, FINDIĞI MAMUL YAPARAK EN İYİ ŞEKİLDE PİYASAYA SUNMASI GEREKEN, SONRA DA MARKETÇİLİĞE BAŞLAYAN BECERİKSİZ FKB YÖNETİCİLERİ ŞİMDİ ÇIKMIŞ TMO’NUN SATTIĞI FINDIĞA TALİBİZ DİYORLAR

Başkan Tomakin; iki çift lafta FKB'ye söylemek isterim. Asıl görevi fındığa yeni pazarlar bulmak, fındığı mamul yaparak en iyi şekilde piyasaya sunması gereken kurum iken, marketçiliğe soyunan beceriksiz FKB yöneticileri şimdi çıkmış, TMO’nun sattığı fındığa talibiz diyorlar. Her sezon döneminde üreticinin fındığına talibiz diye açıklama yapıyorlar. Size hangi üretici güvendi de fındık verdi ? Bugüne kadar kaç ton fındık aldınız üreticiden ? Sizin zamanınızda, zamanın hükümetleri ile birlikte olup, beceriksiz ve basiretsiz ellerinizde fındık yerlerde sürünmedi mi ? Fındık tam da değerini bulmuşken, yeniden devletin hazinesine, tüyü bitmemiş yetimin hakkına göz mü diktiniz ? Şunu bilin ki, arkanızda o eski hükümetler yok. Siz ancak kendi kendinizi avutursunuz dedi.


FINDIK AK PARTİ HÜKÜMETLERİ SAYESİNDE HİÇ OLMADIĞI KADAR DEĞERİNİ BULMUŞTUR

Başkan Tomakin, Fındık AK PARTİ hükümetleri sayesinde hiç olmadığı kadar değerini bulmuştur. Devlet milletinin yanındaysa hem üretici kazanıyor, hem devlet kazanıyor. 18 yıldır milletinin ve üreticisinin yanında olan AK PARTİ, Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz’liye uyguladığı pozitif ayrımcılığı ile ürünlerimiz değerinde satılmaktadır. Buradan her zaman yanımızda olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Ekrem Pakdemirli’ye, TMO Genel Müdürümüz Sn. Ahmet Güldal‘a, Milletvekillerimize, üreticilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz