OBB TV
MİMAR SİNAN BİLGİ EVİNDE ÖĞRENCİLER KENDİNİ KEŞFEDİYOR - 12 Şubat 2020 Çarşamba ORDU
MİMAR SİNAN BİLGİ EVİNDE ÖĞRENCİLER KENDİNİ KEŞFEDİYOR

 MİMAR SİNAN BİLGİ EVİNDE ÖĞRENCİLER KENDİNİ KEŞFEDİYOR 

MİMAR SİNAN BİLGİ EVİNDE ÖĞRENCİLER KENDİNİ KEŞFEDİYOR

Mimar Sinan Bilgi Evlerinde ders gören öğrenciler, robotik yazılım ve kodlama dersleri ile yerli milli ve özgün projeler geliştiriyor. Çocuklar aldıkları eğitimle oyun kodlayıp 2 ve 3 boyutlu tasarım da yapabiliyor.


83 ÖĞRENCİ ROBOTİK KODLAMA EĞİTİM SERTİFİKASI ALDI

Ordu Büyükşehir Belediyesinin eğitim alanında hayata geçirdiği önemli projelerinden biri olan Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evinde, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde zekâ oyunları ile robotik kodlama kursuna katılım sağlayan ve kursu başarılı bir şekilde tamamlayan 83 öğrenci robotik kodlama sertifikasını aldı. Yeni dönem kursu için 50 öğrenci kayıt yaptırdı.


ÖĞRENCİLER KENDİLERİNİ GELİŞTİRİYOR

Öğrencilerin yeni arkadaşlıklar kurabilmelerini; zengin, kültürel ve sosyal bir ortamda gelişimlerine katkı sağlayabilmelerini; toplumun en küçük yapısı olan aileden başlayarak vatanına, milletine ve tüm insanlığa faydalı nesiller yetiştirebilmelerini hedefleyen Bilgi Evlerinin tam ölçekli ve koordineli çalışmalara devam edeceğini söyleyen Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Zabit Yön, “Robotik Kodlama eğitimi; öğrencilerimize algoritma yani sistematik düşünme becerisini geliştirme, problem çözme, strateji geliştirme ve verilerden sonuç elde etme becerilerini kazandırmayı sağlar. Teknoloji çağını anlama, bugünü doğru yorumlayarak geleceğe yön verecek bireyler yetiştirme ve üreten bir ülke olma adına doğru adımlarla ilerlemeyi bu eğitimlerle desteklemiş oluyoruz. Temel eğitime destek dışında günümüz ihtiyaçlarını gözeten ve çocuklarımızın buna göre eğitim almasına destek olan kurumlarımızla hem öğrencilerimizi donamlı şekilde geleceğe hazırlıyor hem de velilerimizin her zaman tercih edeceği kaliteli güvenli ortamlarda hizmet vermeye devam ediyoruz. Dün olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimize en kaliteli eğitimi vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz