OBB TV
BAŞKAN GÜLER: “YANLIŞ BAŞLAYAN İŞ DOĞRU BİTTİ” - 11 Şubat 2020 Salı ORDU
BAŞKAN GÜLER: “YANLIŞ BAŞLAYAN İŞ DOĞRU BİTTİ”

 BAŞKAN GÜLER: “YANLIŞ BAŞLAYAN İŞ DOĞRU BİTTİ” 

BAŞKAN GÜLER: “YANLIŞ BAŞLAYAN İŞ DOĞRU BİTTİ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yıkımına başlanan Belde Evler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Güler, “Yanlış başlayan iş doğru bitti” dedi.


“BU HUKUKSUZ DURUMU HALKIMIZA VE BELEDİYEMİZE MAL ETMEYECEĞİZ”

Hukuk kuralları doğrultusunda bir karar alındığının altını çizen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, konuya ilişkin açıklamalarının devamında şu görüşlere yer verdi:

Güzel bir Ordu’yu oluşturmak için toplumda rahatsızlığa sebep olan; kanuna aykırı, şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına, plan tekniğine ve kamu yararına olmayan; görüntü kirliliğine sebep olan ve Ordu’muza yakışmayan Belde Evlerin yıkımına başladık. Bu karara 6 Şubat’ta varılmasının ardından Belediyemize 10 Şubat’ta tebliğ edildi, bugün 11 Şubat’ta da gereğini yerine getiriyoruz. Bu hukuksuz durumu halkımıza ve belediyemize mal etmeyeceğiz. Göreve geldiğim günden beri her işte erdem ve devlet terbiyesini ön plana çıkararak yürüttüm. Yerel ve diğer ulusal basında da bu konuya ilişkin haberler çıktı. Devlet terbiyemizden dolayı açıklama yapmaktan kaçındım. Yanlış başlayan iş doğru bitmiştir. Ordu halkının anayasal hakları temel ilkemizdir. Hukuk her şeyin esası. Devletimiz hukuk devleti. Hukuk kuralları uygulanarak bu karar alınmıştır. Mahkemede bunu uygun görmüştür. Başta kıyı kenar çizgisi olmak üzere inşaatın yapılma şekli hukuka aykırıdır. Burada kıyı kanunu en önemli unsurdur. Daha evvelden de yürütmeyi durdurma kararı almıştık. 6 Şubat’ta kaldırıldı. Tabi ki her olayın bir tazminat kısmı olabilir. Dosyanın durumunu bildiğim için söylüyorum. Bir yanlışlık vardı düzelttik. Daha önce de belirttiğim gibi bizde yanlışa yer yok. İnşallah Ordu’muz için güzel bir başlangıç olur.



Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz