OBB TV
EĞİTİME KAR ENGELİ - 9 Şubat 2020 Pazar ORDU
EĞİTİME KAR ENGELİ

 EĞİTİME KAR ENGELİ 

Valiliğimizden yapılan açıklamaya göre;

İlimiz genelinde, 8 Şubat 2020 Cumartesi günü (dün) sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini artırarak devam etmektedir. 
 
Bazı yerleşim yerinde 82 cm’yi bulan ve il genelindeki ortalaması 42 cm’yi bulan kar yağışından dolayı il genelindeki 773 mahallemizin 596’sının yolu ulaşıma kapanmıştır. 374 iş makinesi ve 450 personelle yürütülen karla mücadele çalışmaları sonucu, ulaşıma kapalı olan 444 mahalle yolu yeniden ulaşıma açılmıştır.
 
9 Şubat 2020 Pazar günü saat 13:00 itibariyle; 
 
19 ilçemizin 152 mahalle yolu ulaşıma kapalı durumdadır. Elektrik hatlarında meydana gelen arızalardan dolayı 33 mahallemize enerji verilememektedir. 8 mahallemizle haberleşme sağlanamamaktadır. 
 
Kar yağışından dolayı ulaşıma kapanan mahalle yollarını açma çalışmaları, Ordu Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri ve kamu kurumlarına ait iş makineleri ve ekiplerin aralıksız çalışmalarıyla sürdürülmektedir.
 
Öte yandan, meteorolojiden alınan verilere göre; 
 
İlimizde aralıklı olarak süren kar yağışlarının, bugün akşam saatlerinde (18.00-24.00 arası) kıyı kesimlerde daha yoğun olmak üzere Pazartesi sabah saatlerine kadar (04.00-05.00) il genelinde devam etmesi beklenmektedir. 
 
Mevcut kar örtüsünün soğuk hava nedeniyle erimemesi ve üzerine 5 ila 10 cm civarında taze kar eklenmesi beklendiğinden sahil kesiminde 25-35 cm yüksek kesimlerde 1 metreye yaklaşan kar kalınlıklarının olacağı tahmin edilmektedir.
 
Özellikle Pazar akşam saatlerinden gece saatlerine kadar sürecek yoğun kar nedeniyle, kıyı kesimleri de dahil kuvvetli buzlanma ve görüş mesafesinin düşmesi sonucu ulaşımda aksamalar görülebilir. 
 
Gece sıcaklıklarının sahil kesiminde (Ünye, Fatsa, Ordu, Perşembe, Gülyalı)  -7 orta kesimlerde -15, -17 ve 1500 metre üzerinde yer yer -20, -22 dereceye kadar düşmesi beklenmektedir. 
 
Meteorolojik veriler de dikkate alınmak suretiyle, devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla ilimiz genelinde 10 Şubat Pazartesi günü, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca, engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacaktır.
 
İlimizde devam eden olumsuz hava koşullarından dolayı zorunlu olmadıkça araçla trafiğe çıkılmaması, ulaşım için toplu taşıma araçlarının kullanılması, trafiğe çıkacak araçların da mutlaka zincir takmaları, can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir. 
 
Basın-yayın kuruluşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz