OBB TV
BÜYÜKŞEHRİN HEYELAN SEFERBERLİĞİ - 1 Şubat 2020 Cumartesi ORDU
BÜYÜKŞEHRİN HEYELAN SEFERBERLİĞİ

 BÜYÜKŞEHRİN HEYELAN SEFERBERLİĞİ 

BÜYÜKŞEHRİN HEYELAN SEFERBERLİĞİ

Karadeniz sahil yolu Taşbaşı Mahallesi mevkiinde meydana gelen heyelan sonrası Büyükşehir Belediyesi olayın ilk dakikalarından itibaren etkin mücadele yürüterek, yolun en kısa sürede ulaşıma açılması için çalışmalara başladı. Ekipler, toprak ve taş birikintisini kaldırarak ulaşıma kapanan yolun açılması için seferber oldu.

Samsun-Ordu karayolunda meydana gelen heyelanın olduğu bölgede yapılan çalışmayla ilgili yetkililerden bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, olayda yaralanan Dürdane Aktaş’ı da tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.


“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ HIZLICA MÜDAHALEDE BULUNDU”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, olay yerinde yaptığı incelemeler ve aldığı bilgiler doğrultusunda açıklama yaparak, “Toprak kaymasına arkadaşlarımız hızlıca müdahalede bulundular. Allah’tan daha büyük bir sıkıntı yaşanmadı. Ekipler gerekli tedbirleri alıyorlar. Trafik tek şeritten sağlanacak. Kayalar büyük olduğu için kırılarak taşınacak. Olay nedeniyle bir vatandaşımız yaralandı. Çok daha büyük bir olayın yaşanmaması için Büyükşehir Belediyemiz gerekli önlemlerin alınması noktasında gayret gösteriyor. Kaya ve toprak parçalarını temizleyerek yolu ulaşıma açacağız” dedi.


“SAĞLAM VE SAĞLIKLI BİR SİSTEMİ ORDU’MUZA KAZANDIRACAĞIZ”

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde bölgede hayata geçirilmiş olan uygulamayı da anlatan Başkan Güler, “Heyelan yaşanan yolun alt tarafını sağlıklı bir şekilde yapmıştık. Üst kısımlar da riskli görünüyor. Burayı da çok ciddi olarak ele alıp perde beton ve farklı uygulamalarla kademeli olarak ele alacağız. Yapacağımız çalışmalarla hem buranın yeniden şehirleşmesi noktasındaki projeleri uygulayacak hem de muhtemel toprak kaymalarını önlemiş olacağız. Kademe kademe yapacağımız çalışma ile yaşanabilecek benzer durumların önüne geçeceğiz. Hazırlanacak teknik rapor sonrası sağlam ve sağlıklı bir sistemi Ordu’muza kazandıracağız” diye konuştu.



Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz