OBB TV
KAHRAMAN İTFAİYECİ O ANLARI GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI - 29 Ocak 2020 Çarşamba ORDU
KAHRAMAN İTFAİYECİ O ANLARI GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI

 KAHRAMAN İTFAİYECİ O ANLARI GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI 

KAHRAMAN İTFAİYECİ O ANLARI GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI

Elazığ’da meydana gelen depremde 2,5 yaşındaki Yüsra’nın enkaz altından çıkarılmasında görev alan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli Ali Güneş, olay anında yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Güneş, “Yüsra 2,5 yaşında olmasına rağmen çok akıllı bir kız, onu asla unutmayacağım” dedi.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde geçtiğimiz cuma günü akşam saatlerinde meydana gelen ve 41 kişinin ölümüyle sonuçlanan 6.8 şiddetindeki depremin ardından tüm ülke seferber olurken, yurdun dört bir yanından bölgeye yardımlar ulaştırıldı. Olayın ilk saatlerinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in sosyal medya üzerinden yaptığı yardım çağrısına da Ordulular kayıtsız kalmadı, 7’den 70’e herkes ellerindeki çantalarla belediyeye akın etti. Birkaç saat içerisinde biri mobil mutfak tırı olmak üzere 3 yardım tırı ve 7 kişiden oluşan arama-kurtarma ekibi bölgeye hareket etti. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler gecikmeden arama kurtarma çalışmalarına başladılar.

Depremden 24 saat sonra Mustafapaşa Mahallesi’nde yıkılan binanın enkazından yükselen kadın çığlığını duyan kurtarma ekipleri harekete geçti. İçerisinde Jandarma Arama Kurtarma(JAK), Ankara ve Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye personellerinin yer aldığı ekip kısa bir süre sonra 2,5 yaşındaki Yüsra’yı, 4 saat sonra ise annesini enkazdan çıkardılar.

67 saatlik bir çalışma sonunda Ordu’ya dönen Ordu Büyükşehir Belediyesi Arama-Kurtarma Ekipleri Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve vatandaşlar tarafından belediye önünde alkışlarla karşılandı. Elazığ’a giden ekibin başında bulunan ve 2,5yaşındaki minik Yüsra’nın enkaz altından çıkarılmasında görev alan Ali Güneş, arama çalışmaları esnasında yaşananları anlatırken gözyaşlarına hâkim olamadı.


“ONU ASLA UNUTMAYACAĞIM”

Kurtarma çalışmalarını anlatan Güneş, minik Yüsra’nın kurtarılma anını şöyle anlattı:

“Elazığ Mustafapaşa Mahallesi’nde Yüsra bebeğin kurtarılması vakasında yer aldık. Enkazın altında bir anne ve çocuğunun sesini duymak bizler için çok üzücü bir durumdu. Kurtarma sırasında annenin eşim öldü ama çocuğumu kurtarın demesi bizlerin çok zoruna gitti. Ama profesyonelliğimizi bozmadık çünkü oraya vardığımızda bizden başka kimse yoktu. Anne lütfen çocuğumu çıkarın diye feryat ediyordu. Yüsra bebeği kurtardık. Yüsra 2,5 yaşında olmasına rağmen çok akıllı bir kız, onu asla unutmayacağım. Ona yavrum ağlama benim de senin gibi bir kızım var, oda senin gibi çok akıllı bir kız dedim. Elini tuttum, benim annem de tutsun dedi. 2,5 yaşında bir çocuğun üslubu ve konuşmaları bizim içimizde acılar oluşturuyor ama en azından bir canın hayatta tutunmasına vesile olduk.”


“ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞOLSUN”

Odu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise depremde 41 vatandaşın vefatından dolayı üzüntülü olduklarını ifade etti. Başkan Güler, “Tek tesellimiz kahramanlarımızın kurtardıkları hayatlar. Enkaz altında kalan 65 canımızı ve bunların içerisinde bulunan 2.5 yaşındaki Yüsra bebeğimizi canla başla enkazdan çıkardılar. Acımız sonsuz ama biz milli dayanışma içerisinde metanet gösterdik. Ordu’muz mütevazi ve anlamlı katkılarıyla dikkat çekti. Bu durum acımızı hafifte olsa azalttı. Kahramanlarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu anlamı davranışlarıyla tüm Türkiye’ye örnek oldular. Onlarla gurur duyuyorum. Diğer ekiplerimiz sıcak yemek dağıtımını deprem bölgesinde devam ettirerek canlarımızın yanında oluyorlar. Tekrar ülkemizin başı sağ olsun. Geride kalanlara Allahtan sabır ve acil şifalar diliyorum” diye konuştu.


“O MEKTUBU KALPLERİMİZE ASTIK”

Başkan Güler ayrıca yardım çantalarının içinden çıkan ve tüm ülkenin gönlünü kazanan ‘Canınız yanarsa canımız yanar’ ifadelerinin yer aldığı mektubu şöyle yorumladı:

“Bu mektupla Türkiye âdete birleşti. O mektubu kalplerimize astık. Bu da milli birliğimizin birleştirici ve gurur verici bir örneği oldu.”

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz