OBB TV
7DEN 70E HERKES PERŞEMBE YAYLASINDA BULUŞTU - 6 Ocak 2020 Pazartesi ORDU
7DEN 70E HERKES PERŞEMBE YAYLASINDA BULUŞTU

 7DEN 70E HERKES PERŞEMBE YAYLASINDA BULUŞTU 

7’DEN 70’E HERKES PERŞEMBE YAYLASI’NDA BULUŞTU

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu ilinde kış sporlarını ve kış turizmini geliştirmek amacıyla 3 ayrı parkurda kızak şenliği düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Ordu’da ilk defa yapılan kızak şenliği; Aybastı Perşembe Yaylası, Mesudiye Keyfalan Yaylası ve Akkuş Argan Yaylası’nda gerçekleştirildi. 3 ayrı parkurda düzenlenen şenlikte Ordu Büyükşehir Belediyesinin servis ve destek imkânlarıyla pist alanına gelen 7’den 70’e herkes karın keyfini doyasıya çıkardı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, parkurlardan Aybastı Perşembe Yaylası’nda düzenlenen şenliğe katıldı. Menderesleriyle ünlü Aybastı Yaylası’nda kano yarışları, kano kayak, snowboard ve kızakla kayak etkinlikleri gerçekleştirildi. Daha sonrasında ateş başında çay ve mangal ikramı yapıldı.


“DÜNYA HARİKASI OLAN BU YERİ HERKES GÖRECEK”

Bundan sonra Aybastı’nın bambaşka olacağını dile getiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Perşembe Yaylası’nı kış mevsiminde bir çekim merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu anlamda da çok önemli adımlar attık. Bundan sonra üşümek ve eve çekilmek yok. Buralarda kayakçılar olacak, mendereslerinde yarışan kanocular olacak. Dünya harikası olan bu yeri herkes görecek. Buralara bungalovlar yapacağız. Bundan sonra Aybastı bambaşka olacak. Buranın güzelliğini atalarımız zamanında keşfetmiş. Şimdi bizler de buraları daha da güzelleştirerek sizlerin gönlünü feth edeceğiz. Zaten gönül belediyeciliği de bu demek. Bizim bütün çalışmalarımız sizleri mutlu etmek ve yüzünüzü güldürmek için. Siz ne kadar memnun olursanız biz de o kadar memnun oluruz. Sizden beklediğimiz tek şey hayvancılığı artırmanızla birlikte Aybastı’nın kalkınmasını sağlamak. Türkiye’nin en başarılı iş adamları Aybastılılar. Bu iş adamlarını buralara geri çekmemiz gerekiyor. Artık kimse gurbet türküsü söylemeyecek” dedi.


“KIŞIN EN GÜZEL GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ”

Ordu’yu güzelleştirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyleyen AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, “Bugün burada Tokat, Amasya ve Sivas geçidi üzerindeyiz. Komşu şehirlerden gelenlerle birlikte burada bir aradayız. Bugün şehrimizin, yaylalarımızın nasıl bir güzelliğe sahip olduğunu gördük. Kışın en güzel günlerinden birini yaşıyoruz. Şehrimizde birliği ve beraberliği sağladığımız sürece buralara sahip oluruz. Buraları güzelleştirmek adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımın değerli başlangıcı ve katkılarıyla bu havzaya Bolaman Havza’sı adını verdik ve bir proje başlattık. Bu projeyle birlikte bu topraklar daha yaşanılabilir bir hale gelecek” şeklinde konuştu.


“BAŞKANIMIZ 3 AY DEĞİL, 12 AY ORDU DİYEREK BİZLERE IŞIK YAKTI”

Aybastı ve Perşembe Yaylası’nın herkesçe görülmesi gerektiğinin altını çizen Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Gençtan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız 3 ay değil, 12 ay Ordu diyerek bizlere bir ışık yaktı. Perşembe Yayla’mız, Aybastı’mız çok güzel. Kışın da güzel olduğunu biliyorduk ama bu güzellikleri insanlarında görmesi bilmesi lazımdı. Bu kış ayında bunca insan yaylamıza eğlenmeye geldi. Bugün burada komşu ilçelerden gelen başka şehirlerden gelen belediye başkanlarımız var. Bugün hep birlikte güzel vakit geçireceğiz” diye konuştu.


“FESTİVAL BİZLER İÇİN BİR BAŞLANGIÇ OLDU”

Gerçekleştirilen festivalin bir başlangıç olduğu söyleyen Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz festival bizler için bir başlangıç oldu. Bizleri bu konuda destekleyen

Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz inanıyoruz ki Mesudiye Yayla’mız Çambaşı Yaylası gibi Ulugöl gibi Ordu’muzun sayılı yerlerinden biri olacak” ifadelerine yer verdi.


“ARGAN YAYLASI GÖZDE MEKÂNLARDAN BİRİ OLACAK”

Program kapsamında konuşan Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Ordu ilimizin 12 ay turizme açılması noktasında Argan Yayla’mız önemli yerlerden birisi. İlerleyen süreçlerde burası gözde mekânlardan birisi olacak. Yayla’mızın alt yapısını yaz ve kış turizmine hazırladık. Bu organizasyonda emeği bulunan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.


“DOYASIYA KARIN TADINI ÇIKARDIK”

Programa katılan vatandaşlar, “Bizler için çok güzel bir organizasyon oldu. Doyasıya karın tadını çıkardık. Burada güzel anılar biriktirdik. Bu etkinliklerin yapılmasında emeği olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz