OBB TV
DYNET KONUŞTURUR PROJESİNDE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ - 3 Ocak 2020 Cuma ORDU
DYNET KONUŞTURUR PROJESİNDE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 DYNET KONUŞTURUR PROJESİNDE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ 

Vali Seddar Yavuz, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Dyned Konuşturur" projesi kapsamında en iyi performans gösteren öğrencileri ödüllendirdi.

Ordu Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, proje yürütücüsü öğretmenler ve başarılı öğrenciler katıldı.

"Dyned Konuşturur" projesi kapsamında başarılı olan öğrenci ve öğretmenleri kabulünde bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, "Dyned Konuşturur" projesi kapsamında dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Aziz Türk Milleti'nin, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu çağdaş uyarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefine adım adım yaklaştığını söyledi.

Çocukların başta kendi dilleri olmak üzere, en az bir yabancı dili konuşuyor olmalarının son derece önemli olduğunu kaydeden Vali Yavuz, en önemli hususlardan bir tanesinin çocukları ve gençleri geleceğe hazırlamak olduğunu dile getirdi.

Vali Yavuz, "Proje kapsamında başarılı olan geleceğimizin teminatı bu güzel çocuklarımızı tebrik ediyorum, kutluyorum. Ayrıca onlara büyük bir fedakârlıkla yardım eden anne-babasını, abilerini, ablalarını ve en çok sevdiğim meslek grubu olan kıymetli öğretmenlerimizi kutlamak istiyorum. Her zaman yanınızda olduğumuzu ve eğitim konusunda her türlü fedakarlığı başta aileleri olmak üzere devletimizin de yapmak istediğini özellikle belirtmek istiyorum ve hepinizi kutluyorum" diye konuştu.

Törende Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş'ta bir konuşma yaparak, proje kapsamında İngilizce dil eğitim sistemini etkin bir şekilde kullanan öğrencilerin çalışmalarının değerlendirilerek, ilkokul, ortaokul ve liseler kategorisinde çok iyi performans gösteren öğrencilerin belirlendiğini ifade etti.



Kutlu Tekin Baş, "Dyned Konuşturur" projesi kapsamında Ordu genelinde 81 bin 279 öğrencinin aktif olarak yararlandırıldığını belirterek, proje hakkında bilgiler verdi. 

Baş, "Öğrencilerin sosyal gelişimine ve özgüvenlerinin gelişmesine olumlu katkı sağlayan proje; aynı zamanda dil öğrenme yeterliliklerini artırarak yabancı dil akademik başarılarına da olumlu etki etmiştir. Aynı zamanda ilimizde iki yıldır yerel bir proje olarak başarılı bir şekilde yürütülmekte ve ulusal bir çalışma olan "Dyned Konuşturur" projesi kapsamında 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde tüm ilçelerde görev yapan İngilizce öğretmenlerinin tamamına, projenin uygulanmasına yönelik toplam 700 den fazla öğretmene yüz yüze uygulamalı eğitim verilmiştir" şeklinde  konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi ve öğretmenlere de  kitap hediye etti.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz