OBB TV
MACERA PARK MESİRE ALANINA DÖNÜŞÜYOR - 20 Aralık 2019 Cuma ORDU
MACERA PARK MESİRE ALANINA DÖNÜŞÜYOR

 MACERA PARK MESİRE ALANINA DÖNÜŞÜYOR 

MACERA PARK MESİRE ALANINA DÖNÜŞÜYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Macera Park’ın olduğu alan mesire yeri olarak kullanılmak üzere vatandaşın hizmetine açılıyor.

Boztepe’de Orhaniye Mahallesi sınırları içinde bulunan 2 bin 672 metrekarelik alan 2015 yılında mülkiyet sahiplerinden 10 yıllığına kiralanmış ve mesire yeri olması için kiralanan alan, Macera Parkı olarak hizmet vermeye başlamıştı.

Arazi sahiplerinin itirazları sonrası alanda ticari faaliyete son verilerek Başkan Hilmi Güler’in talimatıyla alanın ücretsiz olarak halka açılması için çalışma başlatıldı.


HALKIN TALEBİ DİKKATE ALINDI

Halkın Boztepe’de ücretsiz olarak yararlanabileceği bir mesire alanı talebi olduğunu belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, “Burası 2015 yılında mal sahibi tarafından 10 yıllığına sembolik bir rakamla mesire yeri olarak kullanılsın diye bırakılmış özel bir orman alanı. O alana tesis yapılması ve girişin de ücretli olması halkın tepkilerine neden oluyordu. Vatandaşlar bu bölgede ücretsiz oturabileceği, dinlenebileceği, kendisinin dışardan getirdiği yiyecekleri yiyebileceği alan olmasını istiyordu. Bizim yönetimimiz de mal sahibi ile yapılan asıl sözleşmeyi inceleyerek burayı Başkanımız Hilmi Güler’in talimatıyla tekrar halka ücretsiz olarak kullandırmaya karar verdi” dedi.


MALZEMELER İSRAF EDİLMİYOR

Alandaki malzemelerin israf edilmeyeceğine dikkat çeken Şişman, “Bizler için tehlike arz eden fakat itfaiye ekiplerimiz için birer eğitim aracı olan unsurları itfaiyeye eğitim parkuru olacak şekilde yerleştireceğiz. Çocuklar için tehlike arz etmeyen bütün unsurlar ise alanda kalacak. Böylece içeride bulunan hiçbir malzeme de israf edilmemiş olacak. Önümüzdeki hafta itibariyle malzemelerin söküm işlemlerine başlayacağız. Alan içerisine banklar yerleştirerek halka açacağız. Vatandaşlarımız normal bir mesire yerinden nasıl faydalanıyorsa buradan da faydalanacak. Bizler de periyodik olarak temizliğini yapacağız” diye konuştu.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz