OBB TV
BAŞKAN GÜLER ALTAŞ TVNİN KONUĞU OLDU - 18 Aralık 2019 Çarşamba ORDU
BAŞKAN GÜLER ALTAŞ TVNİN KONUĞU OLDU

 BAŞKAN GÜLER ALTAŞ TVNİN KONUĞU OLDU 

BAŞKAN GÜLER ALTAŞ TV’NİN KONUĞU OLDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altaş TV ekranlarında “Gündem Özel” programının konuğu oldu. Başkan Güler, Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği ve geçirmeyi planladığı yatırımlar ile gündeme dair birçok konuda açıklamalarda bulundu.


“BİZİM BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ 1994 YILINDA RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLE BAŞLADI”

Ordu’da çağdaş belediyecilik anlayışıyla çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Güler, “Huzur içerisinde bir Ordu’yu oluşturmak için çalışıyoruz. Bunu yaparken de çağdaş belediyeciliğin bütün gereklerini yerine getiriyoruz. Bu anlamda belediyeciliği çağdaş ve klasik belediyecilik olarak ikiye ayırabiliriz. Klasik belediyecilik anlayışı asfalt, çöp vs. gibi konuların dışına çıkmayan bir belediyeciliktir. Bizim Ordu’da uygulamaya koyduğumuz ise klasik belediyeciliğin dışında çağdaş belediyeciliktir. Çağdaş belediyecilik ile ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmaya da ağırlık veriyoruz. Saman alevi gibi birkaç başarıyla parlayan değil, sürdürülebilir başarılarla bir Ordu oluşturmak istiyoruz. Bu anlamda bilimsel çalışmalar yaptık. Bizim belediyecilik anlayışımız nisan ayıyla birlikte başlamadı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 1994 yılında başladı” dedi.


“NİSAN AYINDAN İTİBAREN ÇALIŞMALARIMIZ HİSSEDİLİR BİR ŞEKİLDE GÖRÜLECEK”

Nisan ayından itibaren çalışmaların gözle görülür şekilde artacağını dile getiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Ordu’nun gelirlerini oluştururken nitelikli tarım, çağdaş turizm ve katma değeri yüksek ekonomiyi ön plana çıkartıyoruz. Nitelikli tarımla birlikte yaptığımız çalışmalar örnek olacak seviyeye getirildi. Çağdaş turizm kapsamında Ordu’da 155 destinasyon alanı tespit ettik ve çalışmalarımız dahilinde ele almaya başladık. Yazılım dâhil olmak üzere enerji ve teknolojiyi de Ordu’da geliştiriyoruz. Nisan ayından itibaren hissedilir bir şekilde çalışmalarımız görülecek” şeklinde konuştu.


“GELECEKTE ÇOCUKLARIMIZA, TORUNLARIMIZA HİZMET EDECEK YOLLAR YAPIYORUZ”

Büyükşehirin Ordu’da yaptığı yol çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Güler, “Ordu yol ağı bakımından Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyor. Bizim yollarımız kolay yollar değil, arazi şartları oldukça zorlu. Ekiplerimiz ile birlikte öncelikli yollarımızı seçerek çalışmalarımızı başlattık. Bu yolların bir kısmını asfalt bir kısmını silindirle sıkıştırılmış beton yol ile yapmaya karar verdik. Borlu yol konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocuklarımıza, torunlarımıza hizmet edecek yollar yapıyoruz. Daha evvelden yapılmayan V kanallarını da oluşturuyoruz. Yol çalışmalarına devam ederken bir yandan da su konusundaki çalışmalara da ağırlık veriyoruz. Daha da ileriye giderek bizim sorumluluğumuz da olmayan elektrik konusuna da el atmak istiyoruz” diye konuştu.


“KULLANILMAYAN POTANSİYELLERİ KULLANILIR HALE GETİRECEĞİZ”

Kullanılmayan potansiyelleri kullanılır hale getireceğini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Kullanılmayan potansiyelleri kullanılır hale getirmek üzere çalışmalarımız devam ediyor. Bu potansiyellerin başında denizimiz var. Balıkçı barınaklarını yat limanı olarak kullanabileceğimiz bir şekle sokmak istiyoruz. Bir yandan konteynır limanı çalışmalarımız devam ediyor. Akdeniz- Karadeniz Yolu en büyük projelerimiz arasında yer alıyor. Bu proje ile birlikte yabancı ülkelerin malları Ege’yi dolaşmadan Ordu’dan Mersin’e inecek” diye ifade etti.


“İHMAL EDİLEN İLÇELERİMİZ OLMAYACAK”

Büyükşehir Belediyesinin İlçe belediyeleriyle bir bütün olduğuna dikkat çeken Başkan Güler, “Takım halinde hiçbir ayrım gözetmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün ilçelerimiz ile Ordu hangi parti olursa olsun bir bütündür. Bütün belediyelerimiz gayretle çalışıyor. Tüm ilçelerimize ağabeylik ve

önderlik yapıyorum. Bazı bölgelerin arazi sorunları var. İhmal edilen ilçelerimiz olmayacak. Perşembe, Gülyalı ve Kabadüz ilçelerimiz için doğal gaz hakkında görüşmeler yaptım. En kısa zamanda bu ilçelerimiz doğal gazına kavuşacak. Daha sonrasında diğer ilçelerimiz için de çalışmalar başlatacağız” ifadelerini kullandı.


“ÇİKOLATA PARK İLE BİRLİKTE BİR NEVİ ÇALIŞMALARIMIZI DIŞA AÇMIŞ OLUYORUZ”

Çikolata Park’ın yeni konseptini anlatan Başkan Güler, “Çikolata Park’ı halkımızın kullanımına açarak yeni bir konseptle devam edeceğiz. Nikah salonu, toplantı salonu gibi vatandaşların kullanımında olabilecek hizmetlerin yanında outleetler, fuar alanlarının içinde bulunduğu bir konsept düşünüyoruz. Çikolata Park ile birlikte aslında bir nevi çalışmalarımızı dışa açmış oluyoruz” şeklinde konuştu.


“ORDU LAFTA DEĞİL, GERÇEKTE BİR MARKA ŞEHİR OLACAK”

2020 yılındaki Ordu imajı hakkında da konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “İmardan fen işlerine, kültürden spora kadar iyi bir çalışma grubu oluşturduk. Ticaret merkezi ve ARGE merkezi kurmak istiyoruz. Ordu’da yeni üniversite bölümleri açmak istiyoruz. Yeni dönemde mutlu, huzurlu ve vicdanlı bir dönem bekliyoruz. Üretimle işsizliği çözmek istiyoruz, maaş ile değil. Ordu’nun zenginliğini ikiye katladığımız zaman rahatlıkla 45 bin kişiyi istihdam edebileceğiz. Bir Türk ve Müslüman gibi çalışırsak Ordu lafta değil, gerçekte bir marka şehir olacak” dedi.


“TEK BİR TAKIMIN TEK BİR KAYNAKTAN DESTEKLENMESİNİ İSTİYORUM”

Ordu’nun sporunda yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren Başkan Güler, “45 trilyonluk bir yatırımın ardından stadyum kullanılabilir hale getirilecek. Stadyumda aynı zamanda bir spor okulu da yer alacak. Ordu’da 3 takım değil 44 tane futbol takımı var. Sadece 3 tanesinin adı duyuluyor. Eski anlı şanlı günlerimize geri dönmek için takımların birleşmesini istedim. Bu anlamda sözler verildi ama daha sonrasında sözler tutulmadı. Ben de böylece Orduspor’u destekleme kararı aldım. Ben tek bir takımın tek bir kaynaktan desteklenmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.


“TRİBÜNLERE KULAĞIMI KAPATARAK ÇALIŞMALARIMA DEVAM EDİYORUM”

Kısa süre önce vahşice öldürülen ve Türkiye’yi yasa boğan Ceren Özdemir ile ilgili düşüncelerini de ifade eden Başkan Güler, “Pırıl pırıl bir gencimizi kaybettik. Önemli olan şey bir kızımızın kaybıdır. Dünya bir yana bir can bir yana. Acımız son derece büyük. Bunun tekrar etmemesi en büyük temennimiz. Ulusal bir gazetede yayınlanan köşe yazısında yöneticileri baskı altında bırakmak amacıyla bir komplo yapıldığı ifade edilmişti. Ordu son zamanlarda nedense son derece üzücü olaylarla karşı karşıya kaldı. Öte yandan adaylığımdan itibaren hasta olduğuma dair yakışık almayan bir takım şeyler ortaya atıldı. Bunları göz önüne aldığım vakit şaşırıyorum. Biz burada önemli işler yapmak istiyoruz. Ordu’nun işi sadece belediyecilik değil, her şeyiyle örnek bir belediye olması. Bunlardan birisi olan Belde Evleri Türk şehircilik tarihine geçebilecek bir olay. Kararlılığımızı sonuna kadar sürdürüyoruz. En önemli özelliğim tribünlere kulağımı kapatarak çalışmalarıma devam ediyorum. Tek hedefimiz Ordu’nun başarısıdır” diye konuştu.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz