OBB TV
KADINA YÖNELİK ŞİDDET TOPLUMSAL SORUMLULUKLA ÇÖZÜLÜR - 13 Aralık 2019 Cuma ORDU
KADINA YÖNELİK ŞİDDET TOPLUMSAL SORUMLULUKLA ÇÖZÜLÜR

 KADINA YÖNELİK ŞİDDET TOPLUMSAL SORUMLULUKLA ÇÖZÜLÜR 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SEMİNER DÜZENLEDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesince kadına yönelik şiddeti doğuran davranışların ortadan kaldırılması ve toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla seminer düzenlendi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi personeline, kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planı semineri düzenlendi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Ela Tekşen Karabulut tarafından verilen seminer büyük ilgi gördü. Seminerde kadına şiddetin türleri, şiddetin kadınlar üzerindeki etkileri, toplumsal cinsiyet eşitliği ve çocuklar üzerindeki etkileri ile şiddetle mücadele mekanizmaları üzerinde duruldu.


Kadına yönelik şiddetin toplumda kötü sonuçlar doğurduğunu belirten Karabulut, “Kadına yönelik şiddetle mücadelenin çok yönlü bir yaklaşımla toplumun tüm kesimlerinde yapılması gerekiyor. Bu sorun toplumsal sorumlulukla çözülür. Kamu kurumları olarak bunun en önemli ayağı biz olmalı ve bunun önüne geçmek için mücadele vermeliyiz” dedi.

Erken yaşta evliliğin nedenleri ve doğurduğu sonuçların da anlatıldığı seminerde, erken yaşta evlilik sorununa yönelik çözüm önerileri sunuldu.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz