OBB TV
90 BİN ORGANİK YUMURTA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK - 12 Aralık 2019 Perşembe ORDU
90 BİN ORGANİK YUMURTA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK

 90 BİN ORGANİK YUMURTA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK 

90 BİN ORGANİK YUMURTA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK

Kırsal kesimde yaşayan insanların gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi amacıyla tarım projelerine ağırlık veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, tavuk ve yumurta üretiminin artmasıyla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlara bir yıl içinde 90 bin yumurta dağıtımı yapılması talimatını verdi.

Nitelikli tarım projelerine ağırlık veren, yörede üretilen ürünlerin alım-satım ve pazarlamasını yapan tarım şirketinin kurulmasını sağlayan Başkan Güler, Yumurta Üreticileri Birliği ile ortak çalışma gerçekleştirerek tesisin 10 bin tavukla yılda 3 milyon yumurta üretimi yapacak kapasiteye gelmesini sağladı.

Bu çalışma sonunda paketlemesi yapılan organik köy yumurtaları ORTAR şirketi tarafından Altınordu ilçemizde kurulan organik ve yöresel ürünler satış noktalarında tüketicilerle buluştu.


ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI BESLENMESİNE KATKIDA BULUNUYOR

Başkan Güler, organik köy yumurtalarının ucuz fiyatla halka satışına başlanmasının ardından ihtiyaç sahibi ailelere yumurta dağıtımı yapılması talimatını verdi. ‘Bir Yumurta Bizden” sloganıyla başlatılan çalışma kapsamında 2020 yılı boyunca 90 bin yumurta dağıtılması hedeflendi.

Yumurta dağıtımının başladığını belirten Başkan Güler, “Bu çalışma ile Belediyemize müracaat etmiş ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın beslenmesine katkı sağlamak amacıyla gıda paketleriyle birlikte ailede yaşayan birey sayıları da dikkate alınarak adet yumurta vermeyi amaçlıyoruz. Bu sayede çocukların büyüme döneminde sağlıklı beslenmesini sağlamak istiyoruz. 2019 yılında Belediyemize yapılan müracaatları değerlendirerek 774 gıda paketi dağıtılmasına karar verdik. Bu çalışma ile ailelerdeki birey sayıları dikkate alındığında her birey için günde bir yumurta yediği düşünüldüğünde 2020 yılında 90 bin adet organik yumurtayı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz