OBB TV
Z-KÜTÜPHANE ORDUDA YAYGINLAŞTIRILIYOR - 12 Aralık 2019 Perşembe ORDU
Z-KÜTÜPHANE ORDUDA YAYGINLAŞTIRILIYOR

 Z-KÜTÜPHANE ORDUDA YAYGINLAŞTIRILIYOR 

Z-KÜTÜPHANE ORDU’DA YAYGINLAŞTIRILIYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Durugöl Ortaokulunda gerçekleştirilen Z-Kütüphane açılışına katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve çocukların erken yaşlarda kültür ve sanat eğitimine yönlendirilmeleri amacıyla hayata geçirilen zenginleştirilmiş kütüphane sayısı Ordu genelinde çoğaltıldı. Bu kapsamda Altınordu Durugöl Ortaokulu, Ordu Lisesi, Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu, Başöğretmen Anadolu Lisesi ve Eskipazar İlk-Orta Okulunda da Z-Kütüphane faaliyet göstermeye başladı.

Yeni nesil kütüphane olarak bilenen Z-Kütüphane’nin açılışına Başkan Güler’in yanı sıra Ordu Vali Vekili Niyazi Erten, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


“19 İLÇEMİZE 19 KÜTÜPHANE AÇACAĞIZ”

Z-Kütüphanelerin bilgi hazinesi olduğuna vurgu yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Kütüphaneler bildiğimiz gibi bilgi hazinesidir. Burada kurulan Z-Kütüphaneler ile bu hazineleri daha da zenginleştireceğiz. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak 19 ilçemizde 19 kütüphane açacağız. Bu kütüphaneler sadece öğrencilere değil, öğrenmek isteyen herkese açık olmasını temenni ediyorum. Ordu topyekûn kalkınma noktasında okuyarak, düşünerek, üreterek ve yarışarak hedefine ulaşacaktır. Son derece önemli olan Z-Kütüphanenin açılmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


“KÜTÜPHANELERLE BAŞARILAR ARTACAK”

Programda konuşan Ordu Vali Vekili Niyazi Erten, “Bugün burada Z kütüphanenin açılışını gerçekleştirdik. Z-Kütüphane okuma yazma alışkanlığını artırılması amacıyla Milli Eğitimin Bakanlığımızın üzerinde durduğu en büyük çalışmalardan birisi. 2019 senesi içerisinde Ordu ilinde 7 adet zenginleştirilmiş kütüphanenin 6 tanesi Altınordu ilçemizde bulunuyor. Ordu Durugöl Ortaokulumuz bu kütüphaneyle birlikte başarılarını daha da artıracak. Bu kütüphanenin açılmasında emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından açılış kurdelesini beraberindekilerle kesen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kütüphaneyi gezerek öğrencilerle sohbet etti.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz