OBB TV
BÜYÜKŞEHİR KÜLTÜR ENVANTERİNİ TAMAMLADI - 28 Kasım 2019 Perşembe ORDU
BÜYÜKŞEHİR KÜLTÜR ENVANTERİNİ TAMAMLADI

 BÜYÜKŞEHİR KÜLTÜR ENVANTERİNİ TAMAMLADI 

BÜYÜKŞEHİR KÜLTÜR ENVANTERİNİ TAMAMLADI

Ordu Büyükşehir Belediyesi, ilimize ait kültür ve tabiat varlıklarının tamamının yer aldığı “Ordu Kültür Envanteri” çalışmalarını tamamladı.

Sayısal harita, raporlama, fotoğraflama, arşiv çalışmaları ve dizgisi ile yaklaşık 4 yıldır üzerinde çalışılan envanter, bugüne kadar yapılan en kapsamlı taşınmaz kültür varlığı envanter çalışması olma özelliği taşıyor.


BASIMI YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi Ordu'nun sahip olduğu kültür varlıklarını kayıt altına almak, kültür varlıklarının korunması ve restorasyonu konusunda sağlıklı bir yol haritası çizmek, Ordu halkını ve konuya ilgi duyan vatandaşları bilgilendirmek amacıyla başladığı envanter çalışmasını tamamladı.

İlk etapta kültürel miras özelliği gösteren sivil mimari, anıtsal mimari ve arkeolojik sit alanlarının bulunduğu ilçelere giderek fotoğraflama ve veri toplama çalışması yapan ekipler, derleyip güncelleştirdiği bilgilere son şeklini vererek envanterin basımını gerçekleştirdi.


EN KAPSAMLI TAŞINMAZ KÜLTÜR VARLIĞI OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

695 sayfadan oluşan envanterde Ordu ili sınırları içerisinde yer alan 612 adet kültür ve tabiat varlığının fotoğraf ve bilgileri yer alıyor. Ordu ile ilgili temel eser olma niteliği taşıyan kaynak, bugüne kadar yapılan en kapsamlı taşınmaz kültür varlığı envanter çalışması olma özelliği taşıyor.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz