OBB TV
“KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ” DEVAM EDİYOR - 2 Kasım 2019 Cumartesi ORDU
“KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ” DEVAM EDİYOR

 “KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ” DEVAM EDİYOR 

KAZLAR ORDU’YA UYUM SAĞLADI

Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle kırsalda yaşayan vatandaşların gelir kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla oluşturulan “Damızlık Kaz Yetiştiriciliği Yaygınlaştırma Projesi” üreticilerden büyük ilgi gördü.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından kısa süre önce “Damızlık Kaz Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında 40 çiftçiye 4 bin kaz dağıtımı gerçekleştirilmişti. Projenin uygulandığı ilçeleri ziyaret eden ekipler, üreticilerden son durum ile ilgili bilgi alarak istişarelerde bulunuyor.


“HEM PARA KAZANACAK HEM DE ÖRNEK OLACAĞIZ”

Proje kapsamında Akkuş ilçesi Çayıralan Mahallesi’nde üretim yapan Soner Şensoy, Ordu’da kaz yetiştiriciliğinin yaygınlaşması ve gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, “Hem bu işi iyi bir şekilde yapıp para kazanacak hem de çevre illerde ki yetiştiricilere örnek olacağız. Kaz yetiştiriciliği desteğine talip olurken pazarlama konusunda tereddütlerimiz vardı. Aldığımız eğitim ve edindiğimiz tecrübelerle pazarlama ile ilgili sıkıntı yaşamayacağımızı gördük. Elimizde olan bu fırsatı iyi değerlendirmek istiyoruz. Bizlere desteklerinden dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.


“ELİMİZDEKİ DEĞERİN FARKINDAYIZ”

Projenin bir parçası olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Harun Türk, “Akkuş ilçesinde böyle bir projenin olması beni çok mutlu etti. Elimizde olan değerin farkındayız. Kaz soğuk havayı seven bir hayvan. Akkuş ilçemiz de bu projenin yürütülmesi için uygun bir yer. Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bu proje genişleyerek devam edecek” dedi.


“GÜZEL SONUÇLAR ALACAĞIZ”

Kabadüz ve Çambaşı Yaylası Turnalık Mahallesi’nde üretim yapan Ercan Ateş ise, “Arkadaşlarımız ile neler yapabileceğimizi araştırırken bu projeyi duyduk. Başvuruda bulunduk ve projeye dâhil olduk. Turnalık Mahallesi’nde 300 kazla projeye başladık. Yaylamızda bu işi çok rahat yapabileceğimize inancımız tam. Çünkü burada kış mevsiminde en fazla ısı -10 dereceye kadar düşüyor. Neredeyse yılın 12 ayı her yer yemyeşil. Proje dâhilinde yetkili arkadaşlarımız devamlı bizimle irtibat halinde. İnşallah güzel sonuçlar almaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz