OBB TV
ORDUDAN ABDYE İHRACAT - 30 Ekim 2019 Çarşamba ORDU
ORDUDAN ABDYE İHRACAT

 ORDUDAN ABDYE İHRACAT 

ORDULU BİR FİRMA HER AY 1.000 PARÇA BANYO MOBİLYASINI ABD’YE İHRAÇ EDİYOR

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEHMET HİLMİ GÜLER:

“AMERİKA GİBİ TEKNOLOJİNİN ZİRVESİ OLAN BİR ÜLKEYE ORDU’MUZDAN ÜRÜN İHRAÇ EDİYORUZ. ‘DÜŞÜNEN, ÜRETEN VE YARIŞAN ORDU’ SLOGANINA UYGUN BİR ÇALIŞMADIR”

Ordu Organize Sanayi Bölgesi’nde bulanan Gürsan İnş. Ltd. Şti. tarafından üretilen banyo mobilyaları, Amerika Birleşik Devletleri’ne ihraç ediliyor.

Ordu OSB’den, Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderilecek ilk ürünler için işletme sahasında tören düzenlendi.

Düzenlenen törene, Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Ordu OSB Başkan Vekili Murat Şimşek, firma sahipleri Olgun ve Ogün Sönmez, çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.


Törende bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Ekonomik anlamda daha güçlü bir Türkiye inşa ederek, teknolojiyle buluşan bir Türkiye yaratmalıyız. Bu anlamda Amerika’ya ihracat yapılması çok önemli. İhracatın mobilya alanında yapılması ise daha da önemli. Son dönemde mobilya sektörü ve türevlerinde çok ciddi bir artış var. Türkiye’de de bunu görüyoruz. Ben bu ihracatı gerçekleştiren firmamızı, firmamızın sahibi Sönmez ailesini tebrik ediyorum. İnşallah ihracat rakamlarımız önümüzdeki dönemde çok daha artar. Bizler hepinizin hizmetinde ve emirinde çalışacağız. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ne zaman bir ihtiyacınız olursa kapımız sonuna kadar açık” diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler de törende bir konuşma yaparak, “Ordu’muz burada gerçekten anlamlı bir hareketi gerçekleştirdi. Amerika gibi teknolojinin zirvesi olan bir ülkeye Ordu’muzdan ürün ihraç ediyor ve bugün ilk siftahını yapıyoruz. ‘Düşünen, Üreten ve Yarışan Ordu’ sloganına uygun bir çalışma bu. Üretim bizim baş tacımız. Bundan sonrada yarışacağız. Bununla ilgi altyapıyı da süratle gerçekleştiriyoruz. Şu anda 10’a yakın projeyi tabiri caizse namluya sürdük. Bunları teker teker gerçekleştireceğiz. Üretim ve ihracat bizim temel konumuz. Bu vesileyle sizleri kutluyorum” şeklinde konuştu.


Amerika Birleşik Devletleri’ne ihracatı gerçekleştiren Gürsan Ltd. Şti. sahiplerinden Ogün Sönmez de yapılan ihracat hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti: “Bugün, burada olmamızın nedeni 40 yılını dolduran firmamızın ilk ihracatını yapması vesilesidir. Takdir edersiniz ki bugün ülkemizin ve firmamızın en önemli günü. Yaptığımız iktisadi teşekkülün ülkemize, ilimize ve sonra da firmamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Vali Seddar Yavuz yapılan törenin ardından Ordu Organize Sanayi Bölgesi’nde mobilya, banyo dolapları, duş tekneleri, cam kabin ve kapı imalatı alanında faaliyet gösteren ve 120 kişiye istihdam sağlayan Gürsan İnş. Ltd. Şti.nin üretim tesislerini gezerek, yapılan üretim ve faaliyet hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

Gürsan firması tarafından üretilen 210 parça banyo dolabı, bugün düzenlenen törenin ardından Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderildi. Firma, her ay 1.000 parça banyo mobilyasını düzenli olarak ABD’nin Virginia Eyaletine gönderecek.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz