OBB TV
MİNİK ELLERDEN MİNİK KUŞLARA YUVA - 6 Ağustos 2023 Pazar ORDU
MİNİK ELLERDEN MİNİK KUŞLARA YUVA

 MİNİK ELLERDEN MİNİK KUŞLARA YUVA 

BİLGİ EVLERİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK ÇALIŞMA

Ordu Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evleri’nde eğitim alan çocuklar, yaz kursları kapsamında özenle hazırladıkları kuş evlerini doğaya bıraktı. Minik elleri ile özenle hazırladıkları kuş evlerini kuşlara yuva olması amacıyla ağaçlara asan çocukların mutlulukları ise yüzlerinden okundu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışıyla Ordu’ya kazandırılan Bilgi Evleri eğitimlerine devam ediyor. Bilgi Evleri, öğrencilerin bilgi ve beceri kazanmalarına yönelik verdiği eğitimlerin yanı sıra sosyal faaliyetlere de büyük önem veriyor. Yıl boyunca eğitimler yürüten Bilgi Evleri öğrencilerin güzel bir yaz geçirmesi için yaz etkinliklerini de sürdürüyor. Taş ahşap boyamadan matematik problemi oluşturma kulübüne, Kur’an-ı Kerim eğitiminden el sanatlarına kadar birçok alanda eğitim verilen kurslarda öğrenciler, eğitimin ve eğlencenin bir arada olduğu dolu dolu bir yaz geçiriyor.


MİNİK ELLERİ İLE MİNİK KUŞLARA YUVA YAPTILAR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evi’nde eğitim alan öğrenciler yaz programı kulüp faaliyetlerinde yer alan Ahşap Boyama kulübü kapsamında kuş evleri hazırladı. Çocuklarda hayvan sevgisini aşılamak amacıyla yapılan bu çalışma sonrası hazırlanan kuş evlerinin doğaya bırakılması amacıyla etkinlik düzenlendi. Altınordu Tayfun Gürsoy Parkında düzenlenen etkinlik ile çocuklar kendi emekleri ile hazırladıkları kuş evlerini öğretmenleri ile birlikte park içindeki ağaçlara astı.


SEVİNÇLERİ YÜZLERİNDEN OKUNDU

Yapılan etkinlikte mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar, duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Bilgi Evleri sayesinde yazı dolu dolu geçirdiklerini aktaran çocuklar, hazırladıkları kuş evleri ile kuşlara yuva yaptıkları için mutlu olduklarını söylediler.

 

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz