OBB TV
MECLİSTEN İTİRAZLARA RET - 9 Ekim 2019 Çarşamba ORDU
MECLİSTEN İTİRAZLARA RET

 MECLİSTEN İTİRAZLARA RET 

MECLİSTEN İTİRAZLARA RET

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Altınordu ilçesi Kirazlimanı Mahallesi 4941 ada 1 No’lu parselde 1/1000 ölçekli imar planı değişikliğine yönelik itirazlar için verilen 4 adet dilekçeye istinaden hazırlanan komisyon raporu karara bağlandı.

Karar neticesinde, Ordu Büyükşehir Belediye Meclisinin 18 Temmuz 2019 tarihinde “Ordu ili gündemini meşgul eden, toplumda rahatsızlığa sebep olan, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, plan tekniğine ve kamu yararına uygun olmayan ve sürekli sorgulanan yapılaşmaların imara esas işlemleri durdurulması” yönünde aldığı karara yapılan itirazlar oy çokluğu ile ret edildi.



“HUKUK DEVLETİNİN GEREĞİ NE İSE YAPILACAK”

Gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Biz burada halkımızın anayasal hakkını korurken, şehrimizin çevresel önemini de gözetmek durumdayız. Bir yanlış yapıldıysa, bunu da düzeltmek zorundayız. Bu konuda meclisimiz daha önce aldığı isabetli kararla bunu en güzel bir şekilde yansıttı. İnanıyorum ki meclisimizin bundan sonra da alacağı kararlar bu yönde olacaktır. Biz hukuk devletiyiz ve bunun gereği neyse o yapılacaktır. Devlette devamlılık esastır, ama hatalarda devamlılık esas değildir. İlimizin sahilinde böyle bir konutun yapılacağı kararı alınmıştır. Bunu biz devam ettirirsek çok yüksek bedeller öderiz. Yanlışın neresinden dönülürse kardır. Arzumuz bir hukuk devleti çerçevesi içerisinde yanlışı en az zarar ile çözmektir. Bu konuda bizlere sonsuz destek veren tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz