OBB TV
“İŞTE SÖZ, İŞTE ESER, İŞTE UYGULAMA” - 2 Ekim 2019 Çarşamba ORDU
“İŞTE SÖZ, İŞTE ESER, İŞTE UYGULAMA”

 “İŞTE SÖZ, İŞTE ESER, İŞTE UYGULAMA” 

“İŞTE SÖZ, İŞTE ESER, İŞTE UYGULAMA”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in seçim vaatlerinden biri olan ve kısa sürede hayata geçirilen “Yöresel Ürünler ve El Sanatları Pazarı” üreticiyle tüketiciyi aracısız buluşturmaya devam ediyor.

Başkan Güler, teleferik alt istasyonunun olduğu alanda hizmet vermeye başlayan, Ordu’nun 19 ilçesinde üretilen yöresel ve el ürünlerinin yer aldığı pazarda incelemelerde bulundu.

Projenin kısa sürede hayata geçirildiğine dikkat çeken Başkan Güler, “Bu başlı başına bir başarı hikâyesi. Halkımız görerek inanır. İşte söz, işte eser, işte uygulama” dedi.


“BÜTÜN TÜRKİYE’YE YAYILACAK BİR ÇALIŞMA”

Projenin hayata geçirilme süreci hakkında bilgi veren ve sonucunda tüm Türkiye’ye örnek olacak bir projenin hayata geçirildiğini belirten Başkan Güler, “Söz vermiştik. Dört tane şirket kurduk. Kadınları örgütledik. Yerel ürünlerimizi ürettik ve paketledik. Ortaya sıfırdan eserler ve ürünler çıktı. Dolayısıyla Ordu’nun ekonomisine çok önemli katkı sunuyoruz. Bu farkındalık çalışmasıydı. Bu farkındalığı oluşturduk. Şimdi de iş artık uygulamaya geçti. Bundan sonra bu hareketin önünde kimse duramaz. Bütün Türkiye’ye yayılacak bir çalışma. Arkadaşlarımız bilinçli ve bilimsel bir çalışma yaptılar. İşin sosyolojik, ekonomik hatta psikolojik boyutunu da düşünerek üretimi harekete geçiren bir çalışma başlattık. Şehirler gezildi, mekânların tasarımı yapıldı. Bu başlı başına bir başarı hikâyesi. Ordu halkımız görerek inanır. İşte söz, işte eser, işte uygulama” diye konuştu.


“HAYALİMİZ GERÇEK OLDU”

Ürettikleri ürünleri pazar sıkıntısı çekmeden direk alıcıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşayan satıcılar ise “Yöresel ürünlerimizi satarak hem ilimizin tanıtımına hem de ev ekonomimize katkı sunmak bizler için çok önemli. Hayalimiz olan bir çalışmanın içerisinde yer almak bizleri heyecanlandırıyor. Başkanımız Hilmi Güler ve Büyükşehir Belediyesine bizlere bu imkanı sunduğu için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz