OBB TV
“YEŞİL YOL”DA EN ZORLU ETAP GERİDE KALDI - 23 Haziran 2019 Pazar ORDU
“YEŞİL YOL”DA EN ZORLU ETAP GERİDE KALDI

 “YEŞİL YOL”DA EN ZORLU ETAP GERİDE KALDI 

“YEŞİL YOL”DA EN ZORLU ETAP GERİDE KALDI

Karadeniz’in yaylalarını birbirine bağlayacak olan “Yeşil Yol Projesi”nde çalışmalar sürüyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Projenin Ordu sınırları içerisinde başlama kapısı ve en zorlu etabı olan Akkuş Dağ Yolu bölgesinde, 9 km’lik kısmı beton yolla buluşturduk” dedi.

Karadeniz Bölgesi'nin yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirleriyle üst kottan bağlayarak, turistlerin doğa içerisinde ulaşım sağlaması hedeflenen “Yeşil Yol Projesi”nde çalışmalar devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda yer alan yol ağında çalışmalarını sürdüren Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Akkuş ilçesi Dağ Yolu mevkiinde 9 km’lik güzergâhı beton yolla buluşturdu.

BAŞKAN GÜLER: “EN ZORLU ETABI GEÇTİK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, projenin Ordu etabında çalışmaların başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Yeşil Yol Projesi”nin Ordu ve Karadeniz Bölgesi’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Güler, “2013 yılında ilk kazması vurularak Samsun’dan başlayıp, Sarp Sınır Kapısı’na kadar devam eden 2 bin 600 km’lik Yeşil Yol Projesi’nin 235 km’lik kısmı Ordu sınırları içerisinden geçiyor. Ordu Büyükşehir Belediyemizin 125 km’lik yol ağında bulunan noktalarda ise çalışmalarımız sürüyor. İklim şartlarının çok sert olduğu Akkuş Dağ yolu mevkiinde yer alan 10 km’lik güzergâhın, 9 km’lik kısmını beton yolla buluşturduk. 1 km’lik kısımda ise çalışmalarımız sürüyor.” diye konuştu.

“9 İLİN YAYLALARINI BAĞLAYACAK”

“Yeşil Yol”un Karadeniz’de 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacağını belirten Başkan Güler, “Yeşil Yol Projesi; Samsun, Ordu, Giresun, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin yaylalarını birbirine bağlıyor. Yeşil Yol'u kullanan turistlerin, Samsun'dan başlayıp Sarp Sınır Kapısı'na kadar doğaya dokunarak, doğayı izleyerek turizm faaliyetine katılması üzerine planlanmış bir çalışma. 2 bin 600 km’lik güzergâhın Ordu sınırları içerisindeki sorumluluk alanlarımızda ekiplerimiz özverili ve gayretli bir çalışma yürütüyor” şeklinde konuştu. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, geçtiğimiz günlerde yaptığı girişimlerle DOKAP tarafından bu yıl 384 bin TL ödenek ayrılan yol için 2 milyon TL ek ödenek daha çıkarılmasını sağlamıştı.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz