OBB TV
ORDU DENİZİYLE BARIŞIYOR - 17 Haziran 2019 Pazartesi ORDU
ORDU DENİZİYLE BARIŞIYOR

 ORDU DENİZİYLE BARIŞIYOR 

HİLMİ GÜLER: “YETKİYSE YETKİMİZ, YERSE YERİMİZ, NİYETSE NİYETİMİZ VAR”

Ordu’yu deniziyle barıştırmak için her türlü imkânın bulunduğunu söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Gece-gündüz demeden Ordu’nun denizi hakkında neler yapılabileceğimizi düşünüyoruz. Yetkiyse yetkimiz, yerse yerimiz, niyetse niyetimiz var” dedi.

Başkan Güler, “Ordu Deniziyle Barışıyor Projesi” kapsamında Deniz Ticaret Odası yöneticileriyle bir araya gelerek yapılacak olan yatırımlar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

“GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ”

Ordu’nun gelişimi için denizinden faydalanmak gerektiğini belirten Başkan Güler,  “Gece-gündüz demeden Ordu’nun denizi hakkında neler yapılabileceğimizi düşünüyoruz. Ünye’de konteynır limanı yapmak gibi bir imkanımız var. Bu limandan her şey rahatlıkla çıkabilir. Trabzon ve Rize’ye göre kıyaslarsak en kısa yollardan birisi olacak. Lübnan, Suriye, Ürdün ve İsrail’den Mersin’e getirilen ürünlerde bizim oraya gelebilir. Eğer birde demir yolu yapılırsa Türkiye’ye mukayese üstünlük çıkarabilir. Bunun dışında da turizm olarak bizim 8 Kız Kardeş dediğimiz balıkçı barınaklarımız var. Limandan bozma da 2 tane var. Bunları yat limanıyla, gemisiyle, oteliyle büyütebiliriz. Bizim havalimanımız var. Oradan kaptanı da yolcusu da buraya gelir. İşte size hazır yer. Yetkiyse yetkimiz, yerse yerimiz, niyetse niyetimiz var. Bunların hepsi sizin için bir imkân. Ben bütün ihtiyaçlarınızı sağlayabilirim” diye konuştu.

“AKDENİZ-KARADENİZ YOLU ORDU’YU CANLANDIRACAK”

Akdeniz-Karadeniz yolu ile ilgili konulara da değinen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Akdeniz- Karadeniz diye bir yolumuz var. Bütün mallar İstanbul Boğazı’nı, Ege’yi ve Akdeniz’i dolaşmadan doğrudan Ordu’dan Mersin’e inebiliyor. Ordu-Mersin arasında da 41 tane vilayet var. Bu şehirler ithalat ve ihracatlarında ya Ordu’dan Karadeniz’e gidecek ya da Mersin’den Akdeniz’e gidecek. Bu yol neredeyse bitti, sadece asfaltı olmayan ufak bir yeri var ama kamyonlar, tırlar buradan gidebiliyorlar. Akdeniz-Karadeniz yolu Ordu’yu canlandıracak” dedi. 


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz