OBB TV
UNUTULAN LEZZETLER YÖRESEL AKADEMİYLE SOFRALARI GERİ DÖNÜYOR - 8 Ocak 2022 Cumartesi ORDU
UNUTULAN LEZZETLER YÖRESEL AKADEMİYLE SOFRALARI GERİ DÖNÜYOR

 UNUTULAN LEZZETLER YÖRESEL AKADEMİYLE SOFRALARI GERİ DÖNÜYOR 

ORDU’NUN 19 İLÇESİNDE UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ LEZZETLER YENİDEN SOFRALARIMIZDA

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan “Çalışan Ordu’nun Üreten Kadınları Projesi" ile Ordu’nun 19 ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri tekrar sofraları bereketlendiriyor. Bu çalışma ile ilçelerde geçmiş yıllarda üretilen ancak zamanla kaybolan lezzetler kursiyer kadınlar tarafından tekrar üretilerek satışa sunuluyor.


"GEÇMİŞİN LEZZETLERİNİ GELECEĞE TAŞIYORUZ"

Ordu’da gastronomi anlamında büyük bir hareket başlattıklarını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Geçtiğimiz yıl başlattığımız proje sayesinde geçmiş yılların lezzetini gelecek nesillere taşımaya çalışıyoruz” dedi.


Başkan Hilmi Güler şöyle konuştu:

“Çalışan Ordu’nun Üreten Kadınları Projesi kapsamında Ordu’da büyük bir hareket başlattık. Kendi alanlarında başarılı olan kadınlarımıza bu proje sayesinde biraz daha katma değer katmaya çalışıyoruz.  Projenin başladığı günden bu yana ortaya çok güzel ürünler çıktı. Bizim bu projedeki amacımız geçmişin lezzetini ve damak zevkini gelecek nesillere aktarmak olacaktı. Bunun için özel bir proje olarak düşündüğümüz bu projeyi hayata geçirmiştik. Bu proje sayesinde birçok ürün tekrar gün yüzüne çıktı.  Burada gıda mühendislerimiz var. Aynı zamanda gıda uzmanlarımız var. Burada üretilen tüm ürünler 19 ilçemizde kendi yöresel ürünlerimiz ile üretimi gerçekleştiriliyor. Yöresel ürünler olması bakımında da çevreyle ilgili bir dengeyi oluşturuyor. Kendi topraklarımızda ürettiğimiz ürünlerle aynı zamanda ilimiz ekonomisine katma değer sağlıyoruz”


ÜRETEN KADINLARDAN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

“Çalışan Ordu’nun Üreten Kadınları Projesi" sayesinde aile ekonomilerine önemli girdi sağladıklarını belirten kadın üreticiler, kendilerine verdiği destek dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ettiler. Kadın üreticiler “Kendi ilçemizde ürettiğimiz ürünleri bu proje sayesinde hem tanıtımını hem de satışını gerçekleştirebiliyoruz. Daha önce böyle bir imkânımız yoktu. Büyükşehir Belediyesinin bu projesini duyduğumuzda çok heyecanlandık. Kendi ürünümüzü belediyemizin bizlere tahsis ettiği noktalarda satarak hem aile ekonomimize katkı sunuyoruz hem de unutulmaya yüz tutmuş ürünleri tekrar gün yüzüne çıkartmış oluyoruz” dedi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz