OBB TV
BU KONSER KAÇMAZ! - 13 Aralık 2021 Pazartesi ORDU
BU KONSER KAÇMAZ!

 BU KONSER KAÇMAZ! 

İSMAİL ALTUNSARAY ORDULULARLA BULUŞUYOR

KONSER 14 ARALIK SALI 19.00’DA ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat aralık ayı etkinlikleri kapsamında bozlak geleneğinin yeni kuşak temsilcilerinden biri olan Türk saz ve ses sanatçısı İsmail Altunsaray’ı Ordulularla buluşturuyor. 14 Aralık Salı günü saat 19.00’da Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek olan konserde İsmail Altunsaray, kendi eserleri başta olmak üzere Türk halk müziğinin sevilen şarkılarıyla Ordululara müzik ziyafeti yaşatacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan kültür sanat aralık ayı etkinlikleri muhteşem bir konserle devam ediyor. Söyleşilerden konferanslara film gösterimlerinden tiyatro oyunlarına birçok kültür sanat etkinliğini Ordulularla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Türk saz ve ses sanatçısı İsmail Altunsaray’ın sahne alacağı bir konser düzenleyecek. 

Sanatçının kendi eserleri başta olmak üzere Türk halk müziğinin sevilen eserlerini seslendireceği konser 14 Aralık Salı Saat 19.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.


İSMAİL ALTUNSARAY KİMDİR?

1980 yılında Kırşehir’de doğan İsmail Altunsaray, 12 yaşında bağlama çalmaya başladı. 1997 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümünü kazandı. 2002 yılında konservatuar eğitimini tamamlayan Altunsaray, 2003 yılında TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Birimine akitli sanatçı olarak kabul edildi. 2005 yılında Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Musikisi Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans Programı’nda lisansüstü eğitimini başarıyla tamamladı.

2008 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi TİKA’nın desteğiyle düzenlenen 9. Uluslararası Sürmeli Festivali bünyesindeki ”Nida Tüfekçi Altın Bağlama Kültür Sanat Ödülleri” adını taşıyan organizasyonda Türk Halk Müziği İcracılık Dalı’nda Teşvik Ödülü aldı. İsmail Altunsaray, 22 Nisan 2009 tarihinde Avrupa’nın en prestijli konser salonlarından Berliner Philharmoniker Chamber Music Hall’da, “Bozlak ve Flamenko” sentezinin başarıyla gerçekleştiği bir konsere imza attı. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümünde 2009-2011 yılları arasında “THM Repertuarı Öğretim Görevlisi” olarak görev yapan İsmail Altunsaray, Anadolu müzik kültürüne sahip çıkarak Türk halk müziğinde ekol olmuş  birçok ustanın haklarını titizlikle savunan 21 Eylül 2011 tarihinde “İncidir” adlı albümünü çıkardı.

Anadolu Abdallarının-Ustaların diyarı Kırşehir’de doğup büyümüş olan İsmail Altunsaray, Abdal aşiretine mensup olmamasına rağmen Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş, Hacı Taşan ve Çekiç Ali gibi efsanelerden feyz alarak sanatını, bağlama ve vokal icrasını ve tavrını geliştirmiş, konservatuarda aldığı nazari bilgiler ile harmanlayarak hem alaylı hem mektepli nadir sanatçılar arasına girmeyi başardı.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz