OBB TV
OSKİ, ALTYAPIDA TARİH YAZIYOR - 1 Kasım 2021 Pazartesi ORDU
OSKİ, ALTYAPIDA TARİH YAZIYOR

 OSKİ, ALTYAPIDA TARİH YAZIYOR 

KULLANIM ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞ İÇME SUYU BORULARI YENİLENİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), 19 ilçede gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarıyla içme suyu hatlarını kaliteli ve çağın şartlarına uygun borularla yenilemeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile 19 ilçede çalışma yürüten ekipler, içme suyu şebekesi olmayan bölgelerde içme suyu hatları döşeme ve kullanım ömrünü tamamlayan içme suyu boruları, vanalar ve abone bağlantıları gibi malzemelerin yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Ordu genelinde yoğun bir şekilde sürdürülen altyapı projeleri kapsamında kullanım ömrünü doldurmuş, eskimiş ve suyun kalitesini düşüren borulardan artık su kullanımı sağlanmayacak. Bugüne kadar içme suyu ihtiyacı sağlanan, kullanım ömrünü doldurmuş; asbest, beton ve demir (pik) borular iptal edilerek yerine Avrupa standartlarına uygun, son teknolojiyle üretilmiş yeni borular ile içme suyu hatları döşeniyor.


“MODERN ALTYAPI İLE İÇME SUYU SIKINTISINI EN AZA İNDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

19 ilçede yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirten OSKİ Genel Müdürü Murat Us, “Yeni döşenen borular diğer boru çeşitlerine göre uzun ömürlü olmakla birlikte, sıcak ve soğuk havaya dayanıklı ve esnek olması nedeniyle bakımı ve onarımı daha kolay” dedi.


Genel Müdür Murat Us, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda 19 ilçemizde içme suyu altyapı çalışmalarına devam ediyoruz. İlçelerimizde kullanım ömrünü doldurmuş, eskimiş ve suyun kalitesini düşüren boruları çağın şartlarına uygun modern içme suyu boruları ile yenileniyor. Ayrıca yenilenen bu içme suyu boruları, bölgemizin arazi yapısına uygun olarak aşınma, sürtünme ve paslanma gibi riskleri de ortadan kaldırmaktadır. Aynı zamanda içme suyu ile kimyasal etkileşimde bulunmadığından suyun kalitesini bozmadan vatandaşlarımızın kullanımına sunuluyor. Gelişmiş ülkelerin su temininde en çok tercih ettiği boru türleri Ordu’da OSKİ tarafından kullanılarak vatandaşlarımıza sağlıklı ve kaliteli içme suyu hizmeti sağlamış oluyoruz. ”

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından geride bırakılan 2,5 yıllık süre içinde 19 ilçeye toplam 928 km’lik içme suyu hattı çalışması gerçekleştirildi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz