OBB TV
ORDU, KORUNAN TARİHİ İLE ÖRNEK OLUYOR - 19 Ekim 2021 Salı ORDU
ORDU, KORUNAN TARİHİ İLE ÖRNEK OLUYOR

 ORDU, KORUNAN TARİHİ İLE ÖRNEK OLUYOR  

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÇALIŞMALARI EĞİTİM SAHASINA DÖNÜŞTÜ 

Tarihi Kentler Birliği bünyesinde ÇEKÜL Akademi tarafından düzenlenen eğitimler devam ediyor. “Bütüncül Koruma Uygulamasında Bir Karadeniz Kenti; Ordu Örneği” başlığı ile gerçekleştirilen eğitimlerde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği uygulamalar katılımcılara örnek olarak gösteriliyor. 

Ordu Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Karadeniz Tiyatrosu ve restorasyon çalışmaları yapılan alanlarda eğitimler gerçekleştirildi. İki gün süren eğitimlere Türkiye’nin birçok ilinde çeşitli kurum ve kuruluşlarda görevli müdür, mühendis, mimar, sanat tarihçisi, arkeolog, restoratör ve teknik personel katıldı.

 

ORDU’NUN TARİHİ MEKÂNLARI GEZİLDİ 

Eğitimler kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon çalışmaları yaptığı alanlar ve tarihi mekanlar gezilerek incelemeler yapıldı. Kurul Kalesi Kazı Alanı, Taşbaşı Kentsel Sit Alanı, Yason Kilisesi, Hoynat Adası, Bolaman Haznedaroğlu Konağı, Kahraman Sağra Fındık Müzesi, Ünye Kentsel Sit Alanı, Yalı Kilisesi ve Gülyalı Kestane Mahallesi Merkez Camii gibi Ordu’nun kültür varlıklarının gezildiği programlarda Ordu da sürmekte olan tarihsel-kültürel mirasın korunması yönündeki çalışmalar diğer kentlerden gelen uzmanlarca yerinde görülüp incelendi. Eğitimlerde ayrıca katılımcılar ile projelerinin incelenmesi, malzeme bilgisi ve koruma önerileri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

İki gün süren eğitim programı genel değerlendirmeler yapılıp düzenlenen sertifika törenin ardından sona erdi.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz