OBB TV
ÜRETEN ORDU İŞBAŞINDA - 13 Ekim 2021 Çarşamba ORDU
ÜRETEN ORDU İŞBAŞINDA

 ÜRETEN ORDU İŞBAŞINDA 

19 İLÇEDE ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIRILDI

BAŞKAN GÜLER: “19 İLÇEDE ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Üretimi teşvik etmek ve tarımsal ürünlerden daha çok katma değer elde etmek amacıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından başlatılan “Sözleşmeli Tarım Modeli” üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Ordulu üreticilerin sadece kendi ihtiyaçları için ürettiği ürünlerin yaygınlaştırılması ve fındığa ek gelir sağlanması amacıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından 19 ilçede başlatılan ve Türkiye’ye örnek olan “Sözleşmeli Tarım Modeli” ile üreticilerin pazar sıkıntısı ortadan kalkıyor.

Büyükşehir Belediyesi ve Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Atıl Tarım Arazilerinin Değerlendirilmesi Projesi” ile atıl arazilere ekilen tohumlar ücretsiz dağıtılırken üretilen ürünlerde Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORTAR A.Ş. tarafından satın alınarak üreticilere önemli bir gelir kapısı oluşturuluyor.


BAŞKAN GÜLER: “ÜRETENİN YANINDAYIZ”

Dünyada enerji güvenliği kadar gıda güvenliğinin de önemine vurgu yapan Başkan Güler, “Günümüzde gıda güvenliği ile enerji güvenliği dünyanın en önemli konuları arasında yer alıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak gıda güvenliğini en yüksek seviyeye çıkartmak için başlattığımız çalışmalar kapsamında üreticilerimize destek verdik. Büyükşehir Belediyesi ve Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen ‘Atıl Tarım Arazilerinin Değerlendirilmesi Projesi’ ile atıl arazilere ekilen tohumları ücretsiz dağıtımını yaptık. Bu arazilerde üretimi yapılan ürünleri yine Belediyemizin iştiraki olan ORTAR A.Ş. tarafından satın alınarak hem üreticilerimizin pazar sorununu ortadan kaldırdık hem de ek gelir elde etmelerine vesile olduk” dedi.


“19 İLÇEDE BU ÇALIŞMAYI YAPIYORUZ”

19 ilçede bu çalışmanın yürütüldüğünün altını çizen Başkan Güler, “Proje kapsamında öncelikle fındık tarımının az yapıldığı Akkuş ve Mesudiye ilçelerimiz başta olmak üzere 19 ilçemizde bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Dağıtımını yaptığımız bu ürünleri hasat döneminde satın alarak üreticilerimizin pazar sorununu da ortadan kaldırmış oluyoruz. Bu bağlamda şu ana kadar nohut, yeşil mercimek, siyez buğdayı, fasulye ve daha birçok ürünün ekimini yaparak hem üretimi artırdık hem de üreticilerimize ek gelir kapısı oluşturduk” diye konuştu.


ÜRETİCİLERİMİZE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Yapılan bu çalışma ile üreticilere her alanda verdikleri desteğe devam edeceklerini belirten Başkan Güler, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yoğun ilgi gören bu çalışmalarımızla tarımda sürdürülebilirliği sağlayarak gıda güvenliğini de korumaya devam edeceğiz. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz bu çalışmalarımızı artırarak üreticilerimize destek vermeyi sürdüreceğiz.”

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz