OBB TV
BÜLBÜL DERESİ ISLAH EDİLİYOR - 1 Ekim 2021 Cuma ORDU
BÜLBÜL DERESİ ISLAH EDİLİYOR

 BÜLBÜL DERESİ ISLAH EDİLİYOR 

BÜLBÜL DERESİ ISLAH EDİLİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğünce Altınordu ilçesinde bulunan Bülbül Deresi’nde ıslah ve kazı-dolgu çalışmaları yapılıyor.

Altınordu ilçesinin en işlek caddesini ikiye bölerek Karadeniz’e dökülen Bülbül Deresi’nde Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ve DSİ tarafından hummalı çalışma yürütülüyor.

Her yıl düzenli olarak temizlik ve ıslah çalışmalarının gerçekleştirdiği dere de bu yılda rutin çalışmaların yanı sıra kazı dolgu çalışmaları ile de taşkın riski azaltılıyor.


TAŞKIN RİSKİ AZALTILIYOR

Büyükşehir Belediyesi ve DSİ ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Bülbül Deresi’nde taban düzenlemenin yanı sıra kazı çalışmaları ve 100 metre uzunluğunda 4,40 metre genişliğinde iki taraflı dolgu çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda dere içerisine yapılan dolgu çalışmaları ile hem taşkın riski azaltılıyor hem de duvarların temelleri besleniliyor. Aynı zamanda biriken taş, toprak vb. malzemelerle bitki artıkları iş makineleri ve kamyonlar vasıtasıyla temizleniyor. 


DAHA TEMİZ VE ESTETİK GÖRÜNECEK

Yaya trafiğinin en yoğun olduğu caddeden geçen Bülbül Deresi, ekiplerin yaptığı çalışmalarla hem daha temiz hem de daha estetik görünmesi sağlanacak.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz