OBB TV
ORMEK KURSLARI BAŞLIYOR - 24 Eylül 2021 Cuma ORDU
ORMEK KURSLARI BAŞLIYOR

 ORMEK KURSLARI BAŞLIYOR 

ORMEK KURSLARI BAŞLIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ORMEK), 4 Ekim’de kapılarını kursiyerlere açıyor. Bugüne kadar 63 bin 747 kursiyerin ücretsiz eğitim aldığı ORMEK şubelerine bu yıl iki ilçe daha eklendi. ORMEK kursları, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinin yanı sıra Çatalpınar ve İkizce ilçelerinde de faaliyetlerine başlayacak. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (ORMEK), 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi başlıyor. Açılan kurslarla vatandaşların bilgi ve beceri yönünden gelişmelerine, zamanını verimli kullanıp sosyalleşmesi ve ev ekonomisine katkı sağlamalarına yönelik faaliyet yürüten ORMEK şubelerinde, 4 Ekim Pazartesi günü dersler başlayacak. 


BUGÜNE KADAR 63 BİN 747 KURSİYER ÜCRETSİZ EĞİTİM ALDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ORMEK), açıldığı günden bu yana Altınordu, Fatsa ve Ünye kurs merkezlerinde, 2 bin 827 grupta 63 bin 747 kursiyere ücretsiz eğitim imkanı sağlandı. Kurslar sonunda yapılan sertifika sınavlarında başarılı olan kursiyerlere yurt içinde geçerli Millî Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifika verildi.


ÇATALPINAR VE İKİZCE’YE YENİ ORMEK ŞUBESİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde faaliyet gösteren ORMEK şubelerine bu yıl iki ilçeyi daha ekledi. ORMEK 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde Çatalpınar ve İkizce ilçelerinde de faaliyet sürdürecek. 


TÜM COVİT 19 TEDBİRLERİ ALINDI

Covid-19 tedbirleri kapsamında, kursların sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilebilmesi için tüm önlemler alındı. Sınıflar, sosyal mesafe kurallarına göre düzenlendi. Kurslarda, maske, mesafe ve hijyen kurallarına ise eksiksiz uyulacak. 


700 FARKLI BRANŞTA KURS

Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanı Mehmet Altun, ORMEK şubelerinde 700 farklı branşta eğitim imkanı olduğunu söyledi. Altun açıklamasında, “Geçmişte kentin kültüründe önemli bir yeri olan unutulmaya yüz tutmuş yöresel kilim dokumacılığı, sepet örücülüğü gibi kursların yanında, pilates-step/aerobik, el sanatları, bilgisayar, ofis programları kullanımı, diksiyon, Kur’an-ı Kerim, bağlama, keman, gitar, İngilizce, Almanca gibi birçok farklı branşta eğitimlerimiz var. Kurslara katılmak isteyen herkesi, Altınordu, Fatsa, Ünye, Çatalpınar ve İkizce ilçelerimizdeki ORMEK şubelerimize bekliyoruz” dedi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz