OBB TV
“HAYVAN OTELİ” YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR - 23 Eylül 2021 Perşembe ORDU
“HAYVAN OTELİ” YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR

 “HAYVAN OTELİ” YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR 

“HAYVAN OTELİ” YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Mesudiye Belediyesi iş birliğinde Mesudiye ilçesinde kurulan “Büyükbaş Hayvan Bakım Oteli ve İnek Kiralama Merkezi” gurbetçilerin imdadına yetişiyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in destekleri ile Mesudiye ilçesinde geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan Büyükbaş Hayvan Bakım Oteli ve İnek Kiralama Merkezi, yayladan şehre göç eden ya da il dışında yaşayıp hayvanlarını bırakacak yeri olmayanlara kolaylık sağlıyor.

İki yıl önce kurulan 200 büyükbaş kapasiteli hayvan bakım oteli, hizmet verdiği günden bu yana hayvan sahiplerinin ilgi odağı oldu. Yaz aylarında kırsal mahallerde ve yaylalarda büyükbaşlarını besleyen ve kış ayı geldiğinde şehre inen, il dışında yaşayıp da hayvanlarını bırakacak yeri olmayan vatandaşlar büyükbaşlarını bu otele bırakıyor. Belirli bir ücret karşılığında kış boyunca bakım otelinde beslenen ve sigortalanan büyükbaşlar, vatandaşlar tarafından istendiği zaman geri alınıyor. Aynı zamanda hayvan almak isteyen kişiler de buradan büyükbaş kiralayabiliyor.


KIŞ SEZONU ÖNCESİ İLGİ ARTTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in destekleri ile Mesudiye ilçesinde hizmet vermeye başlayan ve kurulduğu günden itibaren hayvan sahipleri tarafından büyük rağbet gören otel, yaklaşan kış sezonu öncesi kapılarını açtı. Mesudiye başta olmak üzere 19 ilçeden besicilerin büyük ilgi gösterdiği otelin şu an kapasitesi 200 ancak talebe göre yeni konaklama alanları tahsis edilerek bu rakam daha da artırılacak.


“BÖLGEMİZ İÇİN ÖRNEK PROJE OLDU”

Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, hayvan bakım otelinin üçüncü yılına girdiklerini söyledi. Kış mevsiminde hayvanlarını otele bırakan çiftçilerin, bahar aylarında hayvanlarını aldıklarını kaydeden Gül, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimleri sonucunda ilçemizde kurduğumuz ‘Büyükbaş Hayvan Bakım Oteli ve İnek Kiralama Merkezi’ beklentilerimizden daha fazla ilgi gördü. Otelimize şu anda çevre ilçelerimizden de hayvanlarını bırakmak isteyen besicilerimiz oluyor. Hayvan sahipleri bizlere ulaşarak taleplerini iletiyor. Bulundukları ilçeye ekiplerimiz giderek hayvanlarını teslim alıyorlar. Bu proje gerçekten de ilçemiz ve bölgemiz için örnek bir proje oldu” dedi.


“19 İLÇEMİZDEN BÜYÜK TALEP VAR”

“Büyükbaş Hayvan Bakım Oteli ve İnek Kiralama Merkezi”ne 19 ilçeden talep olduğunu belirten Başkan İsa Gül, “Konforlu bir ortamda hayvanları ağırlıyoruz. Güz ve kış aylarında hayvanlarını bizlere bırakan vatandaşlarımız yaz aylarına doğru hayvanlarını bizlerden geri alıyorlar. Bazen tek olarak bıraktıkları hayvanlar bu zaman zarfı içinde yavrulayarak 2 tane hayvan olarak teslim ediyoruz. Şu an merkezimizi tam kapasite olacak şekilde hazırladık. Ayrıca 19 ilçemizde bu durumda olan çiftçilerimize kapılarımızı açtık ”diye konuştu.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz