OBB TV
GELECEĞİN YANGIN SAVAŞÇILARINDAN MESAJ VAR - 30 Temmuz 2021 Cuma ORDU
GELECEĞİN YANGIN SAVAŞÇILARINDAN MESAJ VAR

 GELECEĞİN YANGIN SAVAŞÇILARINDAN MESAJ VAR 

“BİR AN ÖNCE EĞİTİMİMİZİ TAMAMLAYIP YANGINLARDA GÖREV ALMAK İSTİYORUZ” 

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı İtfaiye Eğitim Merkezinde (OBİTEM), staj eğitimi alan geleceğin itfaiyecileri Türkiye’nin dört bir yanında artan orman yangınlara dikkat çekti. İlk kez itfaiye kıyafeti giyen ve gösterdikleri yoğun gayret ile göz dolduran itfaiye adayları, “Ülkemizin ciğerlerinin yanmasına gençler olarak çok üzülüyoruz. Bir an önce eğitimlerimizi tamamlayarak birer yangın savaşçısı olmak istiyoruz” mesajını verdiler.  


OBİTEM’DE GELECEĞİN İTFAİYECİLERİ YETİŞİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı birçok yangına ve doğal afetlere başarılı şekilde müdahale ederek vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlarken, verdiği eğitimler ile de geleceğin itfaiyecilerini yetiştiriyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Lisans Bölümü, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü ile İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümünde öğrenim gören öğrenciler için OBİTEM’de staj programı düzenleniyor. Türkiye’nin birçok ilinde üniversite eğitimlerini sürdüren ve il dışından Ordu’ya gelen öğrenciler itfaiyecilik alanında hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alıyor. 


İTFAİYECİLİĞİN TÜM DETAYLARI ANLATILIYOR 

Karadeniz Bölgesi’nde öncü bir eğitim merkezi olan OBİTEM’i tercih eden öğrencilere, staj eğitimleri kapsamında iş sağlığı ve güvenliği, itfaiye mesleği hakkında genel bilgiler, afet çeşitleri, deprem yönetimi ve organizasyonu, müdahale yöntemleri, sivil savunma ve acil durum planları gibi genel ve teknik konularda eğitim veriliyor. Eğitimin uygulama kısmında ise yangın ortamında, yangın kaynağının bulunmasında, mahsur kalanların kurtarılmasında gibi itfaiyeciliğin zor koşullarıyla da yüzleşmeleri sağlanıyor. 


TATBİKATLAR GERÇEĞİNİ ARATMIYOR 

Uygulamalı eğitimlerde ilk kez itfaiye kıyafeti giyen öğrenciler yangın gözlem istasyonunda yangının safhalarını gözlemleyerek yangına doğru müdahale yöntemlerini öğrenirken, yangın evinde dumanlı ve karanlık ortamda ilerleme, yön bulma ve yaralı tahliyeleri gerçekleştiriyor. 

Stajyer öğrenciler ayrıca sahada yangınla mücadele, LPG, doğal gaz ve akaryakıt yangınlarına müdahale, enkaz altından arama kurtarma çalışması, trafik kazalarında araçta sıkışan yaralıların kurtarılması gibi birçok konuda gerçeği aratmayan tatbikatlarla mesleğin zorluklarını öğreniyor. 


“BİRER YANGIN SAVAŞÇISI OLMAK İSTİYORUZ” 

Pandemi dolayısıyla uzaktan eğitim almak zorunda kalan ve staj ile birlikte OBİTEM’de uygulamalı eğitim alan öğrenciler beklediklerinin üzerinde bir staj dönemi geçirdiklerini belirttiler. Türkiye’nin dört bir yanında devam eden orman yangılara dikkat çeken ve üzüntülerini paylaşan öğrenciler gayretli ve özverili bir şekilde eğitimlerini tamamlayarak bir an önce görev almak istediklerini ve birer yangın savaşçısı olmak istediklerini ifade ettiler. 


“HERŞEYİ DETAYLI ÖĞRENDİĞİMİZ BİR STAJ DÖNEMİ YAŞIYORUZ” 

OBİTEM’e staja gelmeden önce sıradan bir staj yapacaklarını düşündüklerini aktaran öğrenciler eğitimlerin başlaması ile gerçeği aratmayan tatbikatlar yaptıklarını aktardılar. Donanımlı bir itfaiyeci olmak için tüm eğitimleri aldıklarını vurgulayan öğrenciler Ordu Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini ilettiler.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz