OBB TV
ÜNYE İLÇESİNDE 3 MAHALLENİN İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR - 29 Temmuz 2021 Perşembe ORDU
ÜNYE İLÇESİNDE 3 MAHALLENİN İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

 ÜNYE İLÇESİNDE 3 MAHALLENİN İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR 

ÜNYE İLÇESİNDE 3 MAHALLENİN İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) hayata geçirdiği projelerle içme suyu sorunlarını çözmeye devam ediyor.

Ünye ilçesi Yüceler, Güzelyalı ve Eskikızılcakese Mahallelerinin mevcut içme suyu boruları; artan nüfus ve şehirleşme ile birlikte yaz aylarında yaşanan kuraklığın da etkisiyle ihtiyaçlara cevap veremez duruma gelmişti.  Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’ in talimatları doğrultusunda OSKİ Genel Müdürlüğü bölgenin içme suyu sorunlarını çözecek çalışmalarına başladı.


YAPILAN YENİ HATLARLA BİRLİKTE ARITMA TESİSİNDEN İÇME SUYU TEMİN EDİLECEK

Yapılan içme suyu çalışmaları hakkında bilgi veren OSKİ Genel Müdürü Murat Us ; “Ünye ilçesi Yüceler, Güzelyalı ve Eskikızılcakese Mahallelerindeki mevcut içme suyu borularımızın çapları yetersiz kalmaktaydı. Gelecek yıllardaki nüfus tahminleri de göz önüne alınarak yeni içme suyu hatlarının yapımına başladık. Toplam 6.000 metre uzunluğunda içme suyu hattı yapacağımız yatırım çalışmasının 750 metrelik bölümünü tamamladık. İçme suyu ihtiyaçlarını düzensiz kaynaklardan sağlayan bölge halkına hayata geçirdiğimiz yeni yatırım çalışmamızla birlikte Ünye ilçesi İçme Suyu Arıtma Tesisinden düzenli olarak içme suyu temin edeceğiz. Çalışmalarımız tamamlandığında 3 Mahallenin içme suyu sorununu çözüme kavuşturmuş olacağız. “dedi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz