OBB TV
ORDUDA KRUVAZİYER TURİZMİ İÇİN HAZIRLIK - 6 Eylül 2019 Cuma ORDU
ORDUDA KRUVAZİYER TURİZMİ İÇİN HAZIRLIK

 ORDUDA KRUVAZİYER TURİZMİ İÇİN HAZIRLIK 

HİLMİ GÜLER: “EKONOMİNİN DE BUNA ÇOK İHTİYACI VAR”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’yu deniziyle barıştırarak denizcilik faaliyetlerinin canlanmasını sağlamak amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda Ordu’ya kruvaziyer turizmini kazandıracaklarını belirten Başkan Güler, “Ordu’muzun kruvazör limanına ihtiyacı var. Ordu’da bulunan iskelenin uzatılarak gezinti teknelerinin kıyıya rahatlıkla yanaşmaları sağlanacak. Ordu’ya kruvaziyer turizmini kazandıracağız” dedi.


ORDU’NUN EKONOMİSİ DE CANLANACAK

Kruvaziyer turizmiyle Ordu’nun ekonomisine de katkı sağlayacağını dile getiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “İskelemizle alakalı çalışmalarımız var. İskeleyi uzatmayı düşünüyoruz. Böylece denize kıyısı olan Ordu’muzun kruvaziyer turizminden pay almasını hedefliyoruz. Kruvaziyer turizmi ile şehrimize gelen misafirlerimiz ulaştırma, konaklama, yeme-içme, eğlence gibi gereksinimlerini karşılayacaklar. Şimdi buraya gelen gemilerdeki misafirlerin Ordu sahillerinde yürüyüp şehre geleceğini düşünün. Müthiş bir şey olur. İlimizdeki tarihi yerleri de genişletebilirsek buraya gezmeye gelebilirler. Ordu’nun ekonomisinin de buna çok ihtiyacı var. Ordumuza böyle bir turizm potansiyelini arttıracak bu yatırımı kazandırmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.


VATANDAŞLARDAN BÜYÜK MEMNUNİYET

Yapılacak proje ile ilgili olumlu dönüş yapan vatandaşlar ise, “Hem görsel hem turizm açısından Ordu için faydalı bir proje olur. Gittiğimiz şehirlerde böyle bir projeyi gördüğümüz zaman hoşumuza giden bir durum ortaya çıkıyor. Teleferik zaten Ordu’ya canlılık katıyor. Bunun yanında bir de bu proje gerçekleştirilirse harika bir şey ortaya çıkar. Bu projeyle vatandaş olarak bizim de keyfimiz yerine gelir. Yapılan her şey Ordu’muza yakışır” şeklinde konuştular.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz