OBB TV
BÜYÜKŞEHİRDEN ALTINORDUYA YENİ KÜTÜPHANE - 5 Temmuz 2021 Pazartesi ORDU
BÜYÜKŞEHİRDEN ALTINORDUYA YENİ KÜTÜPHANE

 BÜYÜKŞEHİRDEN ALTINORDUYA YENİ KÜTÜPHANE  

ÇOCUK, GENÇ VE YETİŞKİNLER İÇİN ÇOK YÖNLÜ BİR YAŞAM ALANI 

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Altınordu ilçesinde bulunan Ulu Cami’nin zemin katında hayata geçirdiği kütüphane projesi tamamlandı. Açılış için gün sayan kütüphane çocukların ve gençlerin yanı sıra yetişkinlerinde kullanacağı çok yönlü bir yaşam alanı olacak. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in, “Kütüphaneler bilgi hazinesidir. Bu hazineleri daha da zenginleştireceğiz” sözlerinden hareketle çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, şehirde okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve çocukların erken yaşlarda kültür ve sanat eğitimine yönlendirilmeleri amacıyla kütüphane projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.


Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda çalışma başlatan Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Ulu Cami’nin zemin katını modern bir kütüphaneye dönüştürdü.

Yapım İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler tarafından hayata geçirilen çalışmalarla 386 metrekare kapalı alan içerisinde grup çalışma alanı, tekli çalışma alanı, ofis, arşiv, danışma, kitaplıklar ve WC yer alıyor. Kütüphane de ayrıca sosyal aktivite alanı olarak kafe ve teras alanı da bulunuyor. 


Açılış için gün sayan kütüphanenin, çocukların ve gençlerin yanı sıra yetişkinlerinde kullanacağı çok yönlü bir yaşam alanına dönüşmesi hedefleniyor.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz