OBB TV
OBİTEMİN YANGIN EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR - 23 Haziran 2021 Çarşamba ORDU
OBİTEMİN YANGIN EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR

 OBİTEMİN YANGIN EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR 

OBİTEM TARAFINDAN KAMU VE ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARINA VERİLEN YANGIN EĞİTİMLERİ DOĞRU VE HIZLI MÜDAHALEYE İMKÂNI SUNUYOR 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa standartlarında hazırlanan İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) kamu ve özel sektör çalışanlarına yönelik verdiği yangın ve arama kurtarma eğitimleri ile meydana gelebilecek olaylara doğru ve hızlı müdahale edilmesine imkân sağlıyor. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) il içi ve il dışından talepte bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde faaliyet gösteren işletmelere belli sayı ve program dahilinde eğitimler düzenliyor. OBİTEM bünyesinde profesyonel ekiplerce sürdürülen eğitimlerde katılımcılara yangın ve arama kurtarma konularından bilgiler veriliyor. 


YANGINDAKİ TÜM DETAYLAR ANLATILIYOR  

Bu kapsamda eğitimlerine devam eden OBİTEM tarafından Ordu’da faaliyet gösteren ÇAMSAN A.Ş. çalışanlarına yönelik yangın önleme ve söndürme teknikleri konularında eğitim verildi. 400 kişinin katılımı ile gruplar halinde gerçekleşen eğitimlerde teorik ve pratik olmak üzere 16 saatlik eğitim programı düzenlendi. Eğitim kapsamında personele, yanma ve yangın bilgisi, yangın yerindeki tehlikeler, yangın sınıfları, iş yerlerinde kurulması gereken ekipler ve özellikleri ile yangın söndürücülerin teorik ve pratik bilgileri aktarıldı. 


“VERİMLİ BİR EĞİTİM SÜRECİ GEÇİRİYORUZ” 

OBİTEM tarafından verilen teorik ve pratik eğitimleri değerlendiren ÇAMSAN A.Ş. çalışanları çok verimli bir eğitim süreci geçirdiklerini belirtti. Meydana gelebilecek yangınlara karşı oldukça bilgilendiklerini ifade eden çalışanlar, OBİTEM ekipler tarafından verilen eğitimlerle doğru ve hızlı müdahale etme konusunda tecrübe kazandıklarını vurguladılar. Katılımcılar ayrıca eğitimin gerçekleşmesine imkân sunan Ordu Büyükşehir Belediyesine de teşekkürlerini ilettiler.


OBİTEM’E TALEP ARTTI 

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim ve Sivil Savunma Şube Müdürü Abdulkadir Güzeltepe, verilen eğitimlerle işletmelerde çalışan personelin yangın, ilk müdahale ve arama kurtarma konularında etkinliklerinin artırıldığını söyledi. OBİTEM’e olan eğitim taleplerinin her geçen gün arttığını ifade eden Güzeltepe, talepleri karşılamak adına çalışmaların aralıksız sürdüğünü sözlerine ekledi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz