OBB TV
ZORLU ULAŞIM BÜYÜKŞEHİRLE BİTTİ - 8 Haziran 2021 Salı ORDU
ZORLU ULAŞIM BÜYÜKŞEHİRLE BİTTİ

 ZORLU ULAŞIM BÜYÜKŞEHİRLE BİTTİ 

KÖPRÜ OLMAYAN DERELERE BASKLI ÇÖZÜM

Perşembe ilçesi Akçaova Irmağı mevkiinde zorlu engelleri aşarak ihtiyaçlarına ulaşmaya çalışan mahalle sakinleri, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla rahata kavuştu.

Ordu ilinin jeolojik yapısından kaynaklı zor arazi şartları zaman zaman vatandaşların yaşam standartlarını olumsuz etkiliyor. Buna örnek olan Perşembe ilçesi Akçaova Irmağı mevkiinde bulunan yöre sakinleri de markete, camiye, evine ya da karayoluna ulaşım sağlarken arazi yapısından kaynaklı zorluk çekiyordu. Yöre sakinleri ihtiyaçlarını karşılamak üzere evlerinden çıktığında yaşam alanlarının üzerinde bulunan Akçaova Irmağı’ndan paçalarını sıvayıp geçiyorlardı.

Perşembe ilçesi Akçaova Irmağı mevkiinde vatandaşların yaşadığı bu sıkıntıyı çözüme kavuşturmak isteyen Başkan Güler daha öncesinde de incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitmişti. O gün yöre halkına söz veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler bugün sözünü yerine getirdi. Başkan Güler’in talimatlarıyla çalışmalara başlayan ekipler taşkın riski olmayan yerler için uygulanan ekonomik ve etkili çözüm sunan basklı köprü yönetimini burada uygulamaya geçirtti.


“YÖRE HALKIMIZA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLADIK”

Bu mevkide yaşayan vatandaşların ırmak dolayısıyla ulaşımının zorlu olduğunu ve ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bu ırmak üzerine basklı sistemle geçişi kolaylaştırmak için köprü inşa ettik. Bu çözümle halkımıza hem çözüm ürettik hem de buradan geçişi onlara mümkün kıldık” dedi.


Başkan Güler şöyle konuştu:

“Taşkın riski olmayan yerler için yeni bir uygulama başlattık. Buralarda basklı köprüler inşa ediyoruz ve vatandaşlarımızın ulaşımı bu köprüler üzerinden oluyor. Akçaova Irmağı da bunlardan bir tanesi. Burada bulunan vatandaşlarımız ırmaktan dolayı ne camiye gidebiliyorlardı ne de ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlardı. Biz de dolayısıyla bu ırmak üzerine basklı sistemle geçişi kolaylaştırmak için köprü inşa ettik. Bu çözümle halkımıza hem çözüm ürettik hem de buradan geçişi onlara mümkün kıldık. Ayrıca bu baskları kendimiz üreterek ekonomik bir sistemle yapmış olduk. Daha öncesinde vatandaşlarımız buradan paçalarını sıvayarak geçiyorlardı. Şimdi ise bu yapıyla onlara büyük kolaylık sağlamış olduk.”


“RESMEN EV SAHİBİ, YER SAHİBİ OLDUK”

Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışma ile adeta vatanlarına kavuştuklarını ifade eden yöre sakinleri, “Evimiz, yerimiz yok diyebilirdik. Yapılan çalışma ile resmen ev sahibi yer sahibi olduk. Bu çalışma sayesinde vatanımıza kavuştuk. Bayramlarda gidip de camimizde namaz kılamıyorduk, bakkala gidip alışveriş yapamıyorduk. Şu an da Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu bu hizmetten oldukça memnunuz. Allah razı olsun” şeklinde konuştular.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz