OBB TV
BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN FAHİŞ FİYAT VE ETİKET DENETİMİ - 20 Mayıs 2021 Perşembe ORDU
BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN FAHİŞ FİYAT VE ETİKET DENETİMİ

 BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN FAHİŞ FİYAT VE ETİKET DENETİMİ 

BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN FAHİŞ FİYAT VE ETİKET DENETİMİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, koronavirüs salgınıyla birlikte marketlerde oluşabilecek fahiş fiyatlara karşı denetimlere devam ediyor.

Çin’de başlayan ve dünyaya yayılan koronavirüs salgını Türkiye’de de etkisini yavaş yavaş kaybederken Ordu Büyükşehir Belediyesi de il genelindeki denetimlere devam ediyor. Bu kapsamda koronovirüs salgınına karşı alınan önlemler çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kendi sorumluluk sahasındaki marketlerde denetimlerini gerçekleştiriyor.


REYON VE KASA KONTROLLERİ YAPILIYOR

Zabıta ekipleri marketlerde rafları dolaşıp etiketleri inceleyerek fahiş fiyat artışı, gramaj eksikliği, etiket denetimi yapıyor. Özellikle temizlik malzemeleri, kolonya, maske vb. ürünlerde fiyat artışlarının önüne geçmek için denetimlerini sıklaştıran Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, reyon fiyatı ile kasa fiyatı kontrolleri yaparak güncel fiyatları kayıt altına alıyor.


FAHİŞ FİYAT TESPİT EDİLEN İŞLETMELER İÇİN YASAL SÜREÇ BAŞLATILIYOR

Marketlerde gerçekleştirdiği denetimler ile vatandaşların mağduriyetinin de önüne geçen Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, marketlerin ürünlerini fahiş fiyattan satarak vatandaş üzerinden haksız kazanç elde etmemesi için ürünün yer aldığı reyonda fiyat etiketinin olup olmadığını denetliyor. Ayrıca zabıta ekipleri tarafından daha önce yapılan denetimlerde tutulan kayıtlar ile fiyatlar karşılaştırılarak fahiş fiyat artışı tespit edilen işletmelere yasal işlem başlatılmak üzere evrakları Ticaret İl Müdürlüğü’ne sevk ediliyor. Zabıta ekipleri denetimler sırasında sık sık vatandaşlar ve işletme yetkililerine koronavirüs tedbirleri kapsamında uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmeler yapılıyor.


“DENETİMLER DEVAM EDECEK”

Denetimlerin belirli zamanlarda devam edeceğini belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, “Büyükşehir Belediyesi olarak kendi sorumluluk alanımızda bulunan marketlerde ekiplerimiz belirli periyotlarda denetim gerçekleştiriyor. Yapılan denetimlerde ortaya çıkan bir fahiş fiyat uygulaması var ise gerekli tutanakları tutarak, Ticaret İl Müdürlüğüne sevk ediyoruz. Ayrıca, vatandaşlarımızın da bu tür şikayetleri olduğu takdirde 153 Zabıta İhbar Hattı ile Ticaret İl Müdürlüğüne başvurabilirler” dedi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz