OBB TV
GELENEĞİ GELECEKLE BULUŞTARACAK YARIŞMA DEVAM EDİYOR - 18 Mayıs 2021 Salı ORDU
GELENEĞİ GELECEKLE BULUŞTARACAK YARIŞMA DEVAM EDİYOR

 GELENEĞİ GELECEKLE BULUŞTARACAK YARIŞMA DEVAM EDİYOR  

“YÖRESEL MİMARİYE UYGUN KONUT PROJESİ YARIŞMASI” JÜRİSİ ONLİNE OLARAK BİR ARAYA GELDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesinin, örnek mimari yapı projeleri oluşturmak amacıyla başlattığı “Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi Yarışması” Jüri Toplantısı gerçekleştirildi. Pandemi koşulları dolayısıyla online olarak düzenlenen toplantıya Türkiye’nin dört bir yanından alanında uzman jüri üyeleri katıldı. 

Ordu’nun saklı kalmış, unutulmaya yüz tutmuş yöresel mimari özellikleri Büyükşehir Belediyesinin başlattığı “Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi Yarışması” kapsamında yeniden hayat buluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in özel önem verdiği yarışmada başvurular ise devam ediyor. 

Türkiye’ye örnek olacak “Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi Yarışması” ile yöresel yerleşim dokusu ve yaşam şartlarının, yöresel mimari cephe özelliklerinin, kullanılan yerel malzemelerin tespit edilerek rehber niteliğinde örnek mimari yapı projelerinin yapılması ve 19 ilçede yöresel mimariye uygun yeni yerleşim yerlerinin inşa edilmesi hedefleniyor. 


ALANINDA UZMAN JÜRİ ÜYELERİ İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ 

Yarışma kapsamında başvuruları değerlendirecek olan jüri üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi. Korona virüs salgını dolayısıyla online olarak gerçekleştirilen toplantıya Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, jüri üyeleri Ordu Büyükşehir Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Danışmanı Mimar Nihat Şen, Prof. Dr. Ahmet Tercan, Prof. Dr. Ömer İskender Tuluk, Prof. Dr. Metin Hüsem, Dr. Öğr. Gör. Ayhan Karadayı, Mimar Tevfik Berkay Yalın, Ordu Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Tayfun Özdemir, yedek jüri üyesi Mimar Ali Kutlu, danışman jüri üyeleri Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanı Ahmet Coşkun Cağlıyan, Doç. Dr. Nihat Sezer Sabahat ve İnşaat Mühendisi Cahit Duyan’ın yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Cihat Albayrak, raportörler ve raportör yardımcıları katıldı. 

Düzenlenen toplantıda ilk olarak Jüri Başkanlığı için seçim yapıldı. Katılımcıların oy birliği ile Jüri Başkanlığına Ordu Büyükşehir Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Danışmanı Mimar Nihat Şen seçildi. Toplantıda yarışma programı hakkında genel konular ve jüri üyelerinin görev ve sorumlulukları anlatılırken başvuru sahiplerinden gelen sorularda cevaplandırıldı. Toplantının son bölümünde ise jüri üyelerinin görüş ve önerilerine yer verildi.  


GENEL SEKRETER ALP: “ÖRNEK VE VERİMLİ BİR YARIŞMA OLACAK” 

Toplantıya katılan ve bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, yarışma ile örnek projelerin ortaya çıkacağını söyledi. Ordu adına verimli bir yarışma düzenlediklerini belirten Genel Sekreter Alp, “Büyükşehir Belediyesi olarak düzenlediğimiz yarışmanın şehrimiz adına oldukça verimli olacağına inanıyorum. Yarışma ile arzu ettiğimiz, yöre mimarisine uygun yeni eserler ortaya koymak. Katılımcıların bu konuda çok güzel projeler ortaya koyacağını düşünüyorum. Yarışmacılarımıza ve alanında uzman jüri üyelerine yarışma sürecinde başarılar diliyorum. Yarışma sonucunda örnek mimari projelerin ortaya çıkacağına yürekten inanıyor, Ordu’da bu örnekler üzerine yapıların inşa edilmesine Büyükşehir Belediyesi olarak önderlik etmiş olacağız” dedi. 


JÜRİ BAŞKANI ŞEN: “TÜRKİYE ÇAPINDA ÖRNEK BİR YARIŞMA” 

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Danışmanı ve “Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi Yarışması” Jüri Başkanı Mimar Nihat Şen, Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen yarışmanın Türkiye çapında örnek bir yarışma olduğunu belirtti. 

Yarışma ile yöresel mimariye olan ilgi ve hassasiyeti artırmak istediklerini vurgulayan Nihat Şen, “Türkiye çapında ilk örnek olabilecek bir yarışma düzenliyoruz. Yarışma ile Ordu genelinde yöresel yerleşim dokusu ve yaşam şartlarının yöresel mimari cephe özelliklerine, kullanılan yerel malzemelerin tespit edilerek örnek mimari yapı projelerinin yapılması hedeflenmiştir. Bu kapsamda Ordu ili ve çevresinde yöresel mimariye uygun konut projesi yarışması düzenlenmektedir. Rehber niteliğinde olan bu çalışma ile Ordu’nun 19 ilçesinde yöresel mimariye uygun yeni yerleşim yerleri yapmak, bu yapıları yaygınlaştırmak, yöresel mimariye olan ilgiyi ve hassasiyeti artırmak, belirlenen projeler ile sağlıklı ve yaşanabilir yeni yerleşim alanları kurmak hedeflenmiştir” diye konuştu. 


SON BAŞVURU 1 TEMMUZ’DA

Yarışmaya katılmak isteyenler www.yarisanordu.com başvuru adresinden başvuru yapabilecekler. Başvuru yapmış adaylar hazırlamış oldukları projelerini 1 Temmuz 2021 tarihine kadar teslim edebilecekler.


SONUÇLAR 12 TEMMUZ’DA AÇIKLANACAK

Yarışmanın sona ermesinin ardından adayların projeleri jüri değerlendirmesine tabii tutulacak. 12 Temmuz 2021’de sonuçlar açıklanarak 16 Temmuz 2021’de ödül töreni gerçekleştirilecek.


TOPLAM ÖDÜL 270 BİN TL

Yarışmaya katılan adaylardan birinciye 50 bin TL, ikinciye 35 bin TL, üçüncüye 25 bin TL ödül verilirken, aynı zamanda ilk 16 mansiyon yarışmacıya da 10 bin TL ödül verilecek. Büyükşehir Belediyesi yarışma sonucunda toplamda 270 bin TL değerinde ödülü yarışmacılarla buluşturacak. 

Yarışmaya katılmak isteyenler detaylı bilgi için www.ordu.bel.tr adresini ziyaret edebilir ya da 444 10 52 No’lu çağrı merkezini arayabilir.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz