OBB TV
BİR MAHALLENİN HAYALİ DAHA GERÇEK OLDU - 18 Mayıs 2021 Salı ORDU
BİR MAHALLENİN HAYALİ DAHA GERÇEK OLDU

 BİR MAHALLENİN HAYALİ DAHA GERÇEK OLDU 

GÖLKÖY İLÇESİ AKÇALI MAHALLESİ İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) içme suyu sorunlarını çözecek yatırımlarını hayata geçirmeye devam ediyor.

Ordu’nun 19 ilçesinde de altyapı yatırımlarını kesintisiz sürdüren, OSKİ marifetiyle yapılan yatırımlarla en ücra kırsal mahalleleri bile sağlıklı içme suyu ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Gölköy’ün Akçalı Mahallesi’nde yaşanan içme suyu sorununa da köklü çözüm üretiyor. Özellikle yaz mevsiminde artan nüfus ve yaşanan kuraklık nedeni ile su kaynaklarının yetersiz kalması üzerine Başkan Güler’in talimatı ile çalışmalara başlayan ekipler, içme suyu problemini çözüme kavuşturacak çalışmalara başladı.

Toplamda 13 bin 800 metre olan çalışmanın 2 bin 150 metresini tamamlayan OSKİ ekipleri kalan kısmın tamamlanması için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.


“AKÇALI MAHALLESİ’NİN İÇME SUYU HASRETİNE SON VERİYORUZ”

OSKİ olarak sahada etkin çalışmalara devam ettiklerini belirten OSKİ Genel Müdürü Murat Us, “Yıllardır düzenli içme suyu bulunmayan Gölköy ilçesi Akçalı Mahallesi’nin bu çilesine son veriyoruz” dedi.


Sahada ekiplerden bilgi alan Genel Müdür Us, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü olarak etkin bir şekilde 19 ilçemizde sahadayız. Planlanan proje dahilinde Gölköy ilçesine bağlı Akçalı Mahallemizin yıllardır süren içme suyu problemine neşter vurduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in de ilçe ziyaretinde mahalle sakinlerine vermiş olduğu bir sözü de bu şekilde yerine getirmiş oluyoruz. Bu kapsamda bölge halkının su sorununun çözülmesi amacıyla Gölköy İçme Suyu Arıtma Tesisinden Akçalı Mahallesi’ne içme suyu temin edecek isale hattı ve gelen suyu dağıtacak şebeke hattı çalışmalarımıza başladık. Toplamda 13 bin 800 metre içme suyu hattı yapacağımız projenin 2 bin 150 metresini tamamladık. Çalışmalarımız ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucunda hızlı bir şekilde devam ediyor. Son sistem makinaların kullanıldığı çalışmaların tamamlanması için ekiplerimiz yoğun mesai harcıyor. Çalışma bitirildiğinde mahalle sakinlerimizin yıllardır özlemle bekledikleri sağlıklı ve temiz içme suyu vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olacak” dedi.


“MAHALLEMİZE İLK DEFA İÇME SUYU HİZMETİ GELDİ”

Yıllardır özlemini çektikleri içme suyu çalışmasının başlamasından duydukları memnuniyeti dile getiren Akçalı Mahalle Muhtarı Şenel Akduman, “Yıllardır hasretini çektiğimiz bir çalışma bugün hayata geçiriliyor. İlçemizi ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanımızdan talep etmiştik. Verdiği sözü kısa süre içinde yerine getirdi. Çok mutluyuz. Mahallemize ilk defa içme suyu hattı çekiliyor. Emekleri için Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve OSKİ Genel Müdürümüz Murat Us’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz