OBB TV
VİRA BİSMİLLAH - 1 Eylül 2019 Pazar ORDU
VİRA BİSMİLLAH

 VİRA BİSMİLLAH 

YENİ AVLANMA SEZONU DUALARLA AÇILDI

Nisan ayında başlayan av yasağı 1 Eylül’de resmen sona erdi. Yasağın bitmesiyle beraber balıkçılar 4 ay 17 gün aradan sonra yeniden denize açıldı. Ordu’da balıkçılar yeni av sezonunu dualarla açtı.

Perşembe ilçesi Medreseönü Balıkçı Barınağında Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Tarım Orman İl Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği programda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun 6 bin kilometre kare toprak alanına sahip olduğunu, bunun haricinde 3 bin kilometrekare de denizlerde alanı olduğunu vurguladı. Ordu’nun hem arazisini hem de denizini daha kullanışlı hale getireceklerini belirten Başkan Güler, “Ordu hem arazisi hem de denizleri konusunda çok zengin bir şehir. Ancak ne yazık ki denizlerimizi yeterince kullanamıyoruz. Ünye’den tutunda Gülyalı’ya kadar denizlerimiz adeta bomboş. Buraların, Balıkçı tekneleri, yatlar, yolcu tekneleri ve diğer teknelerle dolu olması gerekiyor. Bizim amacımız bundan sonra bu dediklerimizi yaparak, denizlerimize canlılık katmak olacaktır. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bizler bu konuda üzerimize düşen görevi sonuna kadar yapıyoruz. Denizlerimizi daha aktif hale getirmek için sizlerden de destek istiyoruz” dedi.


“HEDEFİMİZ GEMİ YAPIM MERKEZİ”

Gemicilik sektörünün Ordu’da canlılık kazanması için de çalışmalar yaptıklarının altını çizen Başkan Güler, “Geçtiğimiz günlerde bu bölgede bulunan balıkçı dostlarımız bizim misafirimiz oldu. Onlarla yaptığımız istişareler neticesinde buraya tıpkı bir Organize Sanayi Bölgesi gibi, Gemi Yapım Merkezi düşünüyoruz. Bu konuda siz kıymetli hemşerilerimizden de destek ve fikir bekliyoruz. Amacımız bu bölgenin canlı kalması için çalışma yapmak onun için sizlerin de bu fikrimize ortak olmanızdır” diye konuştu.


“FINDIĞA ALTERNATİF BALIKÇILIK”

Ordu’nun kaderinin sadece fındığa bağlı kalmaması gerektiğini söyleyen Başkan Güler, “Fındık Ordu için sadece bir gelir kapısı olmamalı. Buna alternatif ürünü balıkçılık olmalıdır. Bunun için Ordu’da yeterince kaynak var. Denizlerimiz yeterince büyük ve yeterince kaynağımız var. Balık ve deniz ürünleri sayesinde Ordu’nun kırılmayan kabuğunu kırabiliriz” ifadelerini kullandı.


“ORDU DENİZ ÜRÜNLERİNİN MERKEZİ OLACAK”

Deniz ürünlerinin merkezinin Ordu olması gerektiğinin altını çizen Başkan Güler, “Sadece balıkçılık değil, diğer deniz ürünlerimiz de çok değerli. Onun için biz sadece balık konusunda değil. Diğer deniz ürünleri konusunda da çalışma yapmalıyız. Balık ve deniz ürünleri denildiği zaman akla Ordu gelmelidir. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bizler bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Bizim üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz da balıkçılık sektörünün hem ekonomiye hem de istihdama sağladığı katkı bakımından oldukça önemli bir sektör olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, “Dünya nüfusunun her geçen gün arttığını düşündüğümüzde ve kaynaklarında sınırlı olduğunu düşündüğümüz vakit, gıda gereksinimini karşılamaya katkı veren bu sektörün, ne kadar önemli bir sektör olduğunu anlamak çok zor olmayacaktır. Balıkçılık sektörü gıdaya olan

katkısının haricinde istihdama da önemli katkılar sunmaktadır. Bu sektör ilimizde sadece balıkçı teknelerinde 6 bin kişiye iş istihdamı sağlıyor. 2018 verilerine göre, ilimiz yılda yaklaşık 26 bin ton civarında avcılıktan balık ve su ürünleri elde edilmiş, 3 bin ton civarında da yetiştiricilikten su ürünleri üretimi gerçekleştirilmiştir. Bu haliyle ilimiz ekonomisine de su ürünleri sektörünün sağlamış olduğu katkı 250 milyon lira civarındadır” dedi

Yapılan duaların ardından törenin sona ermesi ile balıkçı tekneleri davul zurna eşliğinde denize açıldı.

Törene Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yanısıra Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz