OBB TV
HAYVAN BESİCİLERİNİN GÖZLERİ ARKADA KALMIYOR - 16 Mayıs 2021 Pazar ORDU
HAYVAN BESİCİLERİNİN GÖZLERİ ARKADA KALMIYOR

 HAYVAN BESİCİLERİNİN GÖZLERİ ARKADA KALMIYOR 

HAYVAN BESİCİLERİNİN GÖZLERİ ARKADA KALMIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Mesudiye Belediyesi iş birliğinde Mesudiye ilçesinde kurulan Hayvan Bakım Oteli ve İnek Kiralama Merkezi Ordulu hayvan besicilerinin gözdesi oldu.

Kış ayı geldiğinde şehre inen ya da il dışında yaşayıp da hayvanlarını bırakacak yeri olmayan Ordulu besiciler, açılan Hayvan Bakım Oteli ve İnek Kiralama Merkeziyle rahata kavuştu. 

Mesudiye ilçesinde hayata geçirilen Hayvan Bakım Oteli ve İnek Kiralama Merkeziyle yaylalardan veya köylerinden evlerine geri dönen hayvan besicilerinin gözü arkada kalmıyor. Burada besiciler gurbete gittiklerinde hayvanlarını satmak zorunda kalmayarak istedikleri zaman hayvanlarını bu otele bırakabiliyor ve istedikleri zaman geri alabiliyor. Aynı zamanda hayvanı olmayıp da süt, yoğurt, peynir gibi ürünlerden yararlanmak isteyen vatandaşlar buradan inek kiralayarak doğal beslenebiliyor.


“GURBETTEN DÖNDÜĞÜMÜZDE HAYVANLARIMIZI GERİ ALIYORUZ”

Cavit Türkcan isimli hayvan besicisi, gurbetten geldiklerinde hayvanlarını sağlıklı bir şekilde geri aldıklarını ve Ordu’da oldukları süre boyunca hayvanlarının sütünden, yoğurdundan faydalanarak geri dönecekleri zaman bu otele teslim ettiklerini söyledi.


Hayvan besicisi Türkcan şöyle konuştu:

“Önceden gurbete gittiğimizde malımızı satmak zorunda kalıyorduk. Ancak Mesudiye ilçemizde açılan hayvan bakım oteliyle kış aylarında hayvanlarımızı buraya getirip teslim ediyorum. Yaz aylarında ise hayvanlarımızı sağlıklı bir şekilde geri alıyorum. Burada kaldığım süre boyunca hayvanımızın sütünden, peynirinden, yoğurdundan faydalanıyoruz. Gurbete geri döndüğümüzde ise bu otele teslim ederek rahat bir şekilde evimize geri dönüyoruz”


“HAYVAN KİRALAYARAK EVİMİZDE SÜTÜMÜZÜ, PEYNİRİMİZİ YAPIYORUZ”

Bu merkezde hayvan kiralaması da yaptıklarını söyleyen hayvan besicisi Murat Güneysu “Otelin yanı sıra burada hayvan kiralaması da yapılıyor. Yazın buraya geldiğimizde hayvan kiralayıp bakmak ve mahsullerinden yararlanmak istiyorduk. Burayla birlikte buradan hayvan kiralayarak evimizde sütümüzü, peynirimizi yapıyoruz.  Gideceğimiz vakitte hayvanları geri teslim ediyoruz. Bizlere böyle bir imkân sunduğu için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Mesudiye Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

200 büyükbaş kapasiteli Hayvan Bakım Oteli ve İnek Kiralama Merkezine bırakılan hayvanlar sigortalanarak özenle bakımları yapılıyor. Aynı zamanda burada kaldıkları süre boyunca sütlerinde elde edilen girik peyniri, tulum peyniri, çökelek, tereyağı gibi ürünler de Altınordu ilçesinde bulunan yöresel ürünler satış birimlerinde vatandaşlarla buluşturuluyor.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz