OBB TV
VALİ SONEL, BAYRAM ZİYARETLERİNDE BULUNDU - 15 Mayıs 2021 Cumartesi ORDU
VALİ SONEL, BAYRAM ZİYARETLERİNDE BULUNDU

 VALİ SONEL, BAYRAM ZİYARETLERİNDE BULUNDU 

VALİ SONEL, BAYRAM ZİYARETLERİNDE BULUNDU

Vali Tuncay Sonel, Ramazan Bayramını çalışarak geçiren kamu görevlilerini ve şehit ailelerini ziyaret etti.



Kontrol ve Uygulama Noktalarını Ziyaret Etti

Ziyaret programına, Altınordu ilçemizin Eskipazar, Güzelyalı mahalleleri ile Gülyalı ilçesinde bulunan yol kontrol ve uygulama noktalarını ziyaret ederek başlayan Vali Tuncay Sonel, buralarda görev yapan jandarma ve polis memurlarının bayramını kutladı. 

Jandarma ve polis memurlarıyla çay eşliğinde bir süre sohbette bulunan Vali Sonel, "Herkes bayram kutlarken, sizler halkımızın güvenliği, huzuru, kamu güvenliğinin sağlanması için sevdiklerinizden ayrı görevinizin başındasınız. Sizlere çok şey borçluyuz. Rabbim sizleri her türlü kötülükten korusun. Ayağınıza taş değdirmesin. Hepinize hayırlı mesailer, hayırlı görevler diliyorum. Aile efradınızla birlikte bayramınızı kutluyorum. Sağlık ve huzur içinde nice bayramlar diliyorum" dedi.



İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının Altınordu İlçemizin Karşıyaka mahallesinde bulunan yerleşkesini de ziyaret eden Vali Sonel, burada görevi başında bulunan itfaiye personellerinin bayramını kutladı.

İtfaiye teşkilatının çok önemli görev ifa ettiğine dikkat çeken Vali Sonel, "İtfaiye Teşkilatımız, yangın, deprem, sel afeti gibi olaylarda cansipare görev yapmaktadır. Zamana karşı bir yarışın içinde görev yapıyorsunuz. Emeğiniz çok. Bunu komşu ilimiz Giresun'da yaşanan sel afetinde, Elazığ ve İzmir'de yaşanan deprem afetinde de gördük. Allah sizlerden razı olsun. Rabbim sizleri korusun. Ailenizden ayrı bu bayram gününde yine görev başındasınız. Hem sizlerin, hem de ailenizin bayramını kutluyorum. Sizlere sağlıklı, mutlu ömürler diliyorum" diye konuştu.



112 Acil Çağrı Merkezi'ni Ziyaret Etti

Ramazan Bayramında yoğun mesai verilen yerlerden birisi olan 112 Acil Çağrı Merkezi'ni de ziyaret eden Vali Sonel, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde görev yapan personellerin bayramını kutladı. 

112 Acil Çağrı Merkezi'nde görev yapan personellerin halini ve hatırını da soran Vali Sonel, "Tam kapanma sürecinde çok yoğun bir çağrı trafiği ile karşı karşıya kaldınız. Ancak, her biriniz üstün bir performans göstererek,  bu süreçte iki katına çıkan çağrıları zamanında cevaplandırmayı başardınız. Sevdiklerinizden ayrı bu bayram gününde yine vatandaşlarımızın isteklerini yerine getirmenin gayreti içindesiniz. Hepinizden Allah razı olsun. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerin ve ailenizin bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu.

112 Acil Çağrı Merkezi binası içerisinde faaliyet gösteren Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER)'ni de ziyaret eden Vali Sonel, burada görev yapan personellerin de bayramını kutladı. Kolaylık ve başarı dileğinde bulundu.



İl Emniyet Müdürlüğünü ve İl Jandarma Komutanlığını Ziyaret Etti

Vali Tuncay Sonel, Ramazan Bayramı ziyaret programı kapsamında İl Emniyet Müdürlüğüne ve İl Jandarma Komutanlığına bir ziyaret gerçekleştirdi.

İl Emniyet Müdürlüğüne gelişinde, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri tarafından karşılanan Vali Sonel, İl Emniyet Müdürlüğü yöneticilerinin tek tek bayramını kutladı ve bir süre sohbette bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası içerisinde yer alan Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevi başında olan polis memurlarını da ziyaret eden Vali Sonel, buralarda görev yapan polis memurlarının bayramını kutladı. 

"Hepiniz birer kahramansınız" diyerek, polis memurlarına hitap eden Vali Sonel, "Sizler, ülkemizin güvenliğinin yanında, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlıyorsunuz. Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyorsunuz. Vatanımızın güvenliği için gerektiğinde gözünüzü kırpmadan canınızı, kanınızı veriyorsunuz. Sizler, birer gerçek kahramanlarsınız. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Rabbim sizleri korusun. Ailenizle birlikte bayramınızı kutluyorum. Sağlık, sıhhat içerisinde nice bayramlara ulaşmanızı diliyorum" dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü ziyaretinin ardından İl Jandarma Komutanlığına geçen Vali Sonel, burada da İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir ve Komutanlar tarafından karşılandı. 

İl Jandarma Komutanlığında görev yapan rütbelilerin ve askerlerin bayramını kutlayan Vali Sonel, "Hem jandarmamız, hem de emniyetimiz bizim gözbebeğimizdir. Allah yar ve yardımcınız olsun. Ham yurt içinde, hem de yurt dışında jandarmamız fedakarca görev yapmakta. Hakikaten hepiniz birer kahramansınız. Ramazan Bayramı münasebetiyle tüm şehitlerimizi de rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Kahraman gazilerimizden ahirete irtihal edenleri de rahmetle yad ediyoruz. Hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyoruz. İl Jandarma Komutanımız Gazi Albayımızın nezdinde Ordu'muzun 19 ilçesinde görev yapan tüm jandarma personelimizin bayramını kutluyorum. Ailenizle birlikte sağlık, huzur, mutluluk içerisinde günler temenni ediyorum" diye konuştu. 



Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

Vali Tuncay Sonel, bayramı çalışarak geçirmek durumunda olan kamu görevlilerine yaptığı ziyaretin ardından 4 şehit ailesini evlerinde ziyaret etti.

İlk ziyaretini, Perşembe Kaymakamı Levent Yetgin ile birlikte 29 Ağustos 2020 tarihinde Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olan P. Uzm. Çvş. Ceyhun Arslantürk'ün Perşembe ilçemizin Kacalı Mahallesinde yaşayan ailesine yapan Vali Tuncay Sonel, şehidimizin annesi Ümmü Gülsüm ve babası Cumhur Arslantürk'ün bayramını kutladı.

Şehit ailesinin acısını paylaşan Vali Sonel, "Bu mübarek Ramazan Bayramında şehidimizi rahmet ve dua ile anıyoruz. Şehidimizin bizlere emaneti olan sizler, bizim başımızın tacısınız. Rabbim sizleri cennetinde buluştursun. Bu kolay kazanılmadı. Kolayca da korunmuyor. Kahramanlarımız yurt içinde ve yurt dışında bu aziz vatanımıza musallat olan, şehitlerimizin kanıyla sulanmış kutsal toprağımıza göz diken hainlerle çarpışıyor. Bugün, bu güzel vatanda özgürce ve rahatça yaşayabiliyorsak, bunu şehitlerimize borçluyuz. Onlara minnettarız" diyerek, duygularını dile getirdi. 

Ziyaretten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Şehit P. Uzm. Çvş. Ceyhun Arslantürk'ün annesi Ümmü Gülsüm Arslantürk, "Sayın Valim, bu Ramazan Bayramında bizleri ziyaret etmeniz, halimizi, hatırımızı sormanız, bizleri gerçekten mutlu etti. Ayaklarınıza sağlık. Allah sizlerden razı olsun" diye konuştu. 

Şehit P. Uzm. Çvş. Ceyhun Arslantürk'ün 5 yaşındaki kardeşi Kuzey'le yakından ilgilenen ve çeşitli hediyeler veren Vali Sonel, Beşiktaş taraftarı olan Kuzey'e birlikte maç yapma sözü verdi. 

İkinci ziyaretini, 28 Nisan 1997 tarihinde Şırnak'ta bölücü terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada şehit olan P. Er Ümit Doğan'ın Kirazlimanı Mahallesinde yaşayan annesi Ümran Doğan'a yapan Vali Sonel, şehidimizin ailesinin bayramını kutladı.

Şehidimizin annesi Ümran Doğan, kardeşi ve yengesi ile bir süre sohbet eden Vali Sonel, şehidimizin annesinin bir isteğini de yerine getirerek, "Sizlerin isteğini yerine getirmek, bizim boynumuzun borcudur. Yeter ki sizler mutlu olun. Sizleri mutlu gördükçe bizler de mutlu oluyoruz" dedi. 

"Sizleri burada görünce dünyalar benim oldu" diyen şehidimizin annesi Ümran Doğan, "Benim çekinerek söylediğim isteğimi de anında yerine getirdiniz. Allah ne muradınız varsa versin. Bu bayramda beni çok mutlu ettiniz, sevindirdiniz" diyerek, duygularını dile getirdi.

Üçüncü ziyaretini, İstanbul'da görev yaptığı sırada 2 Mayıs 1992 tarihinde çıkan bir çatışmada şehit olan Polis Memuru Ercan Göktepe'nin Nizamettin Mahallesinde yaşayan annesi Selime Göktepe'ye gerçekleştiren Vali Sonel, şehidimizin ailesinin bayramını kutladı.

Şehidimizin annesi Selime Göktepe, kardeşi ve yengesi ile birlikte bir süre sohbet eden Vali Sonel, "Şehitlerimizin emaneti olan sizlere ne yapsak azdır. Sizlerle daha çok bir arada olmayı arzu ediyorum. Ancak, içinden geçmekte olduğumuz pandemi süreci yapmayı düşündüğümüz birçok etkinliğe ve programa fırsat vermiyor. İnşallah bu süreci atlattığımızda sizlerle farklı ortamlarda daha sık bir arada olacağız" diye konuştu. 

Ziyaret esnasında, bayramını kutlamak için Diyarbakır'dan arayan bir şehit annesi ile telefon görüşmesi yapan Vali Sonel, kendisini arayan şehit annesi ile Ordulu şehidimizin annesi Selime Göktepe'yi görüştürdü. Birbirlerinin bayramını kutlayan şehit anneleri, acılarını da paylaştılar.

Dördüncü ziyaretini, İstanbul'da görevi başında 2 Ağustos 1993 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu şehit düşen Komiser Yardımcısı Tarkan Biber'in annesi Sema Biber'e yapan Vali Sonel, şehidimizin annesinin ve ziyarette hazır bulunan kardeşinin bayramını kutladı.

Şehit Komiser Yardımcısı Tarkan Biber'in kendisinin de öğrenim gördüğü İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olduğunu öğrenen Vali Sonel, "Şehidimizi rahmetle anıyorum. Aynı fakülteden mezun olmamız hasebiyle ortak tanıdığımız arkadaşlarımız olduğunu öğrendim. Ben de sizlerin bir evladıyım. Bir isteğiniz, bir ihtiyacınız olursa bir telefon açmanız yeterli olur. Her daim emrinizdeyiz. Sizler, bizim baştacımızsınız" diye konuştu. 



Vali Tuncay Sonel, ziyarette bulunduğu evlerde ve sokakta karşılaştığı çocuklara çeşitli hediyeler ve bayram harçlığı vererek, onları da sevindirmeyi ve mutlu etmeyi ihmal etmedi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz