OBB TV
YAŞANILABİLİR BİR ORDU - 31 Ağustos 2019 Cumartesi ORDU
YAŞANILABİLİR BİR ORDU

 YAŞANILABİLİR BİR ORDU 

HİLMİ GÜLER: “ORDU’DA ÇÖP ATIK SORUNU OLMAYACAK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ilçe ziyaretleri kapsamında İlküvez'de bulunan Düzenli Depolama Tesisinde incelemelerde bulundu.

Ordu’da çöp atıkları üzerine hiçbir sorunun çözümsüz kalmayacağının altını çizen Başkan Güler, “Ordu’muza layık bir çalışmayı burada yapacağız. Ordu’da çöp atık sorunu olmayacak. Benim bulunduğum dönemde sadece yasalar değil vicdan ve akıl ön plana çıkarılacak” dedi.


“ÇÖP SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ”

Çalışmaları yerinde inceleyerek memnun kaldığını dile getiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Çöp bütün şehirlerin en önemli çevresel sorunu. Biz bunu kökten çözmeyi düşünüyoruz. Bunu çözerken de usulen değil vicdanen de ahlaken de çözmek istiyoruz. Çok ciddi bir çalışma yapılıyor. Düzenli Depolama Tesisini yerinde görmeye geldik. Aynı zamanda da denetliyoruz. Burası önemli bir tesis. İlgili arkadaşlardan detaylı bir şekilde bilgiyi aldık. Burası Ordu’yu yaşanılabilir hale getirmek açısından düzenli depolama yapılacak bir yer. Bu çalışmaları yerinde gördük ve memnunda kaldım. Güzel bir çalışma sürüyor burada. Bizde bunun daha iyi olması için denetlemeyi yapıyoruz. Ünye’de 35 yıllık bir ayıbı çözdük. Ordu’nun diğer geri kalan kısmındaki atıklar burada düzenli olarak depolanacak. Hem sağlık açısından hem yaşanılabilir kent olma açısından hem de ileriye dönük örnek bir şehir olması açısından burada başarılı bir çalışma yapılıyor. Gönlümüzde rahat edecek şekilde bu sistemi burada kurmaya çalışıyoruz. İnşallah Ordu’muza layık bir çalışmayı burada yapacağız. Ordu’da çöp atık sorunu olmayacak. Benim bulunduğum dönemde sadece yasalar değil vicdan ve akıl ön plana çıkarılacak” diye konuştu.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz