OBB TV
FATSADA SU KESİNTİSİNE JENERATÖR ÖNLEMİ - 27 Nisan 2021 Salı ORDU
FATSADA SU KESİNTİSİNE JENERATÖR ÖNLEMİ

 FATSADA SU KESİNTİSİNE JENERATÖR ÖNLEMİ 

FATSA'DA SU KESİNTİSİNE JENERATÖR ÖNLEMİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), Fatsa ilçesinde elektrik kesintilerinden kaynaklanan su kesintisi sorununu, dev jeneratörlerle önleyecek.


OSKİ, Fatsa ilçesinde su kesintilerini tamamen yok edecek 15 dev jeneratörü kurmaya başladı. Enerji kesintilerinden kaynaklanan su kesintilerini önleyecek proje kapsamında kurulumu yapılan jeneratörler özellikle yaz aylarında meydana gelen su kesintilerinin önüne geçilmiş olacak.


Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile başlayan çalışma kapsamında 3 milyon 500 bin TL’ye alınan 15 adet jeneratör terfi hatları ile kuyulardan içme suyu temin edilen Fatsa ilçe merkezinde belirlenen noktalara kurulumu gerçekleştirilen jeneratörlerin kısa süre içinde aktif hale getirilecek.




OTOMATİK DEVREYE GİRECEK


15 adet jeneratör elektrik kesintisi yaşanınca otomatik olarak devreye girerek içme suyu ve arıtma tesislerinin kesintisiz olarak çalışmasını sağlayacak. Böylelikle ilçelerde yıllardır süregelen elektrik kesintisinden dolayı meydana gelen su kesintisi sorunu da çözüme kavuşmuş olacak. Özellikle deprem ve doğal afet durumlarında da şebekeye elektrik üretebilecek şekilde tasarlanan jeneratörlerin donanımları ve yapıları en soğuk ve en sıcak iklim koşullarında da çalışabilecek.




FATSA İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN


15 adet jeneratörün kurulumunun yapılmaya başlandığını belirten OSKİ Genel Müdürü Murat Us, “Fatsa ilçemizde elektrik kesintisi nedeni ile meydana gelen su kesintilerinin önüne geçmek için başlattığımız çalışmada sona geldik” dedi.


Genel Müdür Murat Us yaptığı açıklamada şunları söyledi:


“Fatsa ilçe merkezinde zaman zaman meydana gelen elektrik kesintileri sırasında içme suyu tesislerimizin devre dışı kalması nedeniyle su kesintileri yaşanmaktaydı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda elektrik enerjisine alternatif çözüm üretmek için jeneratör alımına karar verdik. Gerekli ihale işlemlerimizi tamamlayarak 3 milyon 500 bin TL tutarındaki 15 adet jeneratörü Fatsa ilçemize kazandırdık. Böylece Fatsa ilçe merkezindeki mahallelere su sağlayan içme suyu tesislerinde elektrik kesintisi meydana geldiğinde otomatik olarak devreye girerek pompaların çalışmaya devam etmesini sağlayacak jeneratörlerle vatandaşlarımıza kesintisiz içme suyu sağlamış olacağız. Alınan 15 adet jeneratörün test işlemleri tamamlanarak montaj çalışmalarına başlanılmıştır. Fatsa ilçemize hayırlı olsun.”

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz