OBB TV
BÜYÜKŞEHİRDEN ENGELLİ BİREYLER İÇİN “ENGELSİZ TAKSİ” - 5 Nisan 2021 Pazartesi ORDU
BÜYÜKŞEHİRDEN ENGELLİ BİREYLER İÇİN “ENGELSİZ TAKSİ”

 BÜYÜKŞEHİRDEN ENGELLİ BİREYLER İÇİN “ENGELSİZ TAKSİ” 

BÜYÜKŞEHİRDEN ENGELLİ BİREYLER İÇİN “ENGELSİZ TAKSİ”

Yaşlı ve engelli bireylerin sosyal hayatını kolaylaştıracak pek çok projeyi hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi “Engelsiz Ordu Taksi” hizmetiyle de takdirleri topluyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılından bu yana kullanılan mobil taşıma hizmetiyle yaşlı ve engelli vatandaşlar; hastane, kaymakamlık, postane, adliye, banka vb. kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlerini kolay ve rahat yerine getiriyorlar.

Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlara ücretsiz hizmete sunduğu “Engelsiz Ordu Taksi” için talepte bulunan vatandaşlar, evlerinden alınarak istedikleri yere götürülüyor ve ev dışında olan zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması sağlanıyor. İşlemleri biten vatandaşlar yine Engelsiz Ordu Taksi hizmetiyle evlerine geri götürülüyor.


“İHTİYAÇLARIMI GİDERDİM, İŞLERİMİ HALLETTİM”

Engelsiz Ordu Taksi ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlerini hallettiğini ifade eden cam kemik hastası Songül Çıtır, “Ordu Büyükşehir Belediyemizin engelsiz taksi hizmeti olduğunu öğrendim ve gerekli işlerimi halletmem için talepte bulundum. Büyükşehir Belediyesi ekipleri bizzat evime gelerek beni aldı. İhtiyaçlarımı giderdim, işlerimi hallettim ve beni geri evime bıraktılar. Bu hizmeti bize sağladıkları için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


“ENGELSİZ TAKSİ HİZMETİNDEN YARARLANIYORUM”

Antrenmanlara giderken zorluk çektiğini, Engelsiz Ordu Taksi ile sorunun çözüme kavuşturulduğunu söyleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncusu Süleyman Kızılkaya, “2009 yılında geçirdiğim kaza sonucu bedensel engelli olarak hayatımı sürdürüyorum. Aslen Konyalıyım ama Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nda sporcuyum. Antrenmanlarıma gidip gelirken zorluk çektiğim için Ordu Büyükşehir Belediyemizin engelsiz taksi hizmetinden yararlanıyorum. Bu imkânı verdikleri için Ordu Büyükşehir Belediyesine ve Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.


“BİZE İHTİYAÇ DUYAN TÜM VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Yaşlı ve engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlerini yerine getirmelerini sağlayacak bir proje gerçekleştirildiğini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Seyfettin Bilkay, “Vatandaşlarımızı evlerinden alıyor, kurumlardaki işlerini tamamladıktan sonra evlerine geri bırakıyoruz. Bize ulaşan engelli ve yaşlı olan vatandaşlarımızın 7/24 işlerini takip ediyoruz” dedi.

Daire Başkanı Bilkay şöyle konuştu:

Yaşlılığı ve fiziksel engeli nedeniyle sokağa çıkmakta zorlanarak resmî kurumlardaki işlerini yerini getiremeyen vatandaşlarımızın hayatına bir dokunuş yaptık. Büyükşehir Belediyemizin bünyesine kazandırılan donanımlı aracımızla vatandaşlarımızı evlerinden alıyor, kurumlardaki işlerini tamamladıktan sonra evlerine geri bırakıyoruz. Bize ulaşan engelli ve yaşlı olan vatandaşlarımızın 7/24 işlerini takip ediyoruz. Engelsiz Ordu sloganımızla bize ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Bizlere bu imkânı sunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e sonsuz teşekkür ediyoruz.”


HİZMETTEN YARARLANMAK İÇİN NE YAPILMALI?
Engelsiz Ordu Taksi hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar 0452 666 52 23 / 27 Dahili: 15050-15123 No’lu numaralardan irtibata geçerek talepte bulunabilir.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz