OBB TV
OSKİ İLE HAYALLER GERÇEK OLDU - 1 Nisan 2021 Perşembe ORDU
OSKİ İLE HAYALLER GERÇEK OLDU

 OSKİ İLE HAYALLER GERÇEK OLDU 

OSKİ İLE HAYALLER GERÇEK OLDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşları kesintisiz bir hizmetle buluşturmak için Ordu genelinde yatırımlar yapmaya devam ediyor.


OSKİ bugüne kadar herhangi bir içme suyu yatırımı almamış yıllardır su sorunlarının çözülmesini bekleyen Ulubey ilçesi Belenyurt Mahallesi’nin içme suyu problemini ortadan kaldırıyor.


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile çalışmalara başlayan ekipler, mahalleye 1 adet su alma yapısı, 2 adet içme suyu deposu ve 11.100 metre uzunluğunda içme suyu hattı çalışması gerçekleştirecek.




GENEL MÜDÜR MURAT US: “HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”


Mahalle sakinlerinin uzun yıllardır bekledikleri hayalleri gerçekleştirmek için ekiplerin gece-gündüz çalıştığının altını çizen OSKİ Genel Müdürü Murat Us, çalışmalar kapsamında Ulubey ilçesi Belenyurt Mahallesi’ne 1 adet su alma yapısı, 2 adet içme suyu deposu ve 11 bin 100 metre uzunluğunda içme suyu hattının çekileceğini belirtti.


Genel Müdür Murat Us yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:


“OSKİ Genel Müdürlüğü olarak 19 ilçemizde çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda ekiplerimiz bir rüyayı daha gerçeğe dönüştürmek için kolları sıvadı. Ulubey ilçesi Belenyurt Mahallesi’ne bugüne kadar düzenli işleyen bir içme suyu sistemi kurulamamıştı. Bölge sakinlerimiz su ihtiyaçlarını debisi az olan lokal kaynaklardan ve kendi imkanları ile karşılıyordu. Bu durum özellikle yaz aylarında meydana gelen kuraklıkla birlikte su kesintilerine neden oluyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarının ardından bölgenin uzun yıllar yaşadığı su sorunlarını kökten çözmek için hemen kolları sıvadık. Önceliğimiz düzenli ve sistemli bir şekilde vatandaşların evine su iletimini sağlamak olduğu için bölgeye 1 adet su alma yapısı, 2 adet içme suyu deposu ve 11 bin 100 metre içme suyu hattı yapımını tamamlayarak aktif hale getirmek. Zor ve engebeli arazi şartlarına rağmen ekiplerimiz 10 bin metrelik bölümü tamamdı. Geriye kalan bölümlerin tamamlanması için ise çalışmalar devam ediyor. Bunun haricinde içme suyu depolarının kazı ve temel kazıları ile su alma yapısının tamamlanması için ise çalışmalar sürüyor. Bölge halkının kaderini değiştirecek yatırım çalışmasının bitirilmesinden sonra bölge halkı yıldır özlemle bekledikleri sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacaklar” dedi.




MUHTAR YILMAZ GÜRGEN: “MAKÛS TALİHİMİZ OSKİ İLE TARİH OLUYOR”


Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün yaptığı çalışma ile mahallede sevinç yaşandığını belirten Muhtar Yılmaz Gürgen, “Belenyurt’un makûs talihi bu proje ile tarih sayfalarına karışmış olacak. Mahalle sakinlerimiz sevinçli, biz sevinçliyiz. Böyle bir yatırımın mahalleye kazandırılmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler, OSKİ Genel Müdürü Murat Us’a ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Öte yandan Ulubey ilçesi Belenyurt Mahallesi’nde yapımı devam eden çalışmaların kısa süre içinde tamamlanması hedefleniyor.

 

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz