OBB TV
BÜYÜKŞEHİR YİNE BİR İLKE İMZA ATIYOR - 26 Mart 2021 Cuma ORDU
BÜYÜKŞEHİR YİNE BİR İLKE İMZA ATIYOR

 BÜYÜKŞEHİR YİNE BİR İLKE İMZA ATIYOR 

TARIMI AYAĞA KALDIRACAK PROJEDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek Biyoinovasyon Merkezi için çalışmalar başladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulubey ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde faaliyete geçecek olan Biyoinovasyon Merkezi, hem modern tarıma geçişte önemli bir eksikliği giderecek hem de girişimciler için uygun laboratuvar ortamı sağlayacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, yenilikçi fikirleri desteklemek ve tarımın gelişimine katkı sağlamak amacıyla biyoinovasyon merkezi kuruyor. Ulubey ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’ndeki 3 katlı bir binada faaliyete geçecek olan Biyoinovasyon Merkezinde yapılacak çalışmalarla birlikte, iklim koşullarından bağımsız olarak yılın tamamında üretim yapma imkanı sağlanacak. Ürünlerden 8-10 kat daha fazla verim alınabilecek.


KARADENİZ’DE İLK OLACAK

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, beraberinde Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav ve Yapım İşleri Dairesi Başkanı Dursun Ali Kırmızıtaş ile birlikte Ulubey İlçesi’ne bağlı Akpınar Mahallesi’nde kurulacak olan Biyoinovasyon Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Genel Sekreter Alp, kurulacak merkezin Karadeniz’de bir ilk olacağını ve tarıma büyük katkı sağlayacağını söyledi.


10 KAT DAHA FAZLA ÜRÜN ELDE EDİLEBİLECEK

Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav ise yaptığı açıklamada, “Burası eskiden okul olarak kullanılan ama uzun yıllardan bu yana atıl olarak bekleyen boş bir binaydı. Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla, Karadeniz’de ilk olacak bir biyoinovasyon merkezini inşa ediyoruz. İnşallah yakın zamanda tamamlanacak. Bu merkezimizde normal ortamda üretebileceğimiz ürünlerin 8-10 kat daha fazlasını elde edebileceğimiz laboratuvar ortamı oluşturuyoruz” dedi.


BİR KAMPÜS GİBİ TASARLANDI

Biyoinovasyon merkezinin bir kampüs gibi tasarlandığını belirten Ultav, “Burada doku kültürü labaratuvarı, dikey tarım ve topraksız tarım modellerinin uygulandığı üretim alanlarımız olacak. Mikro model tarım tekniklerinin ön planda olacağı Biyoinovasyon Merkezi, doku kültürü laboratuvarı, yatay ve dikey tarım modelleri, distilasyon birimi, ortak laboratuvar, ortak ofisler ve toplantı salonu/sunum bölümlerinden oluşacak bir kampüs olarak tasarlandı” diye konuştu.


ATA TOHUMLARININ GEN KAYNAKLARI SAKLANACAK

Biyoinavosyon merkezinde Ata tohumları için de laboratuvar ortamları oluşturulduğunu dile getiren Ultav, “Yıllardan bu yana vatandaşlarımızın geleneksel yöntemlerle ürettiği ata tohumlarının gen kaynaklarının saklanması amacıyla Ata Tohum Merkezi kuruyoruz.  Tohumları burada muhafaza ederek, tekrar seralarda üretime kazandıracağız” şeklinde konuştu.


GİRİŞİMCİLER LABORATUVAR’A ‘DAVET’ EDİLECEK

Fikri olan üreticilere veya iş insanlarına DAVET birimi ile ilişkili olarak ofis ve giriş seviyesi laboratuvar kullanma imkanları sağlanacağını söyleyen Ultav sözlerini şöyle sürdürdü; “Aynı zamanda sayın başkanımızın DAVET projesiyle entegreli olarak, burada bir giriş labaratuvarı oluşturacağız. Girişimcilerin bizden istedikleri destekleri, bu labaratuvar sayesinde sağlamış olacağız.”

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz